Veres Laura a vegyesváltó tagjaként országos bajnok

2022. április 22. 12:37 | behir

A gyulai olimpikon, Veres Laura, a 4x100 méteres vegyesváltó tagjaként állhatott a dobogó legfelső fokára.

Debrecen ad otthont a Szerencsejáték Zrt. – CXXIV. Úszó Országos Bajnokság küzdelmeinek április 20. és 23. között. A teljes felnőtt magyar válogatott keretet felvonultató mezőnyben a gyulai olimpikon is rajthoz állt.

Veres Laura az Újpesti TE 4x100 méteres vegyesváltójának tagjaként csobbant a medencébe. A Kós HubertZombori GáborKapás BoglárkaVeres Laura összeállítású együttes elsőként csapott a célba (3:54.90), így a fiatal négyes magyar bajnoki címet szerzett.

Az Újpesti TE 4x100 méteres mix gyorsváltója pedig a futam harmadik helyén csapott a célba, ezzel a Kós HubertZombori GáborVeres Laura és Ábrahám Lilla Minna összeállítású együttes bronzérmet akaszthatott a nyakába.

A Debreceni Sportuszodában folyó úszócsaták a bajnoki cím mellett azért is fontosak, mert az országosa viadal egyben világbajnoki kvalifikáció is.

Forrás: Gyulai Hírlap

További programok »

Úszás

Uszonyosúszó Európa-bajnokság – Tíz arany, öt ezüst és négy bronz lett a vége

Kiss Nándor aranyat, Mozsár Alex pedig ezüstöt nyert a gödöllői uszonyosúszó Európa-bajnokság zárónapján. A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) információi szerint mindketten a 800 méteres búvárúszás döntőjében szereztek érmet. A magyar küldöttség így 10 arannyal, 5 ezüsttel és 4 bronzzal fejezte be a kontinensbajnokságot.
2023. július 24. 10:00
FEL