Gyula a tihanyi Garda Fesztivál díszvendége

2018. november 16. 10:35 | behir

Gyula város a díszvendége a XVII. Garda Fesztiválnak, amelyet a hétvégén rendeznek meg Tihany városában – tájékoztatott Görgényi Ernő polgármester és Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

– Gyula város turisztikájának meghatározó része a belföldi turizmus – kezdte Görgényi Ernő. Mint mondta, a város vendégeinek jelentős része belföldről érkezik, ezért nagyon fontos a hazai marketing, amelynek több felülete és módszere van, az egyik ilyen a belföldi kapcsolatrendszer fejlesztése.

– Évek óta erősítjük a kapcsolatunkat azokkal a magyarországi településekkel, amelyeknek szintén jelentős a turizmusa és hasonló kulturális értékekkel rendelkeznek – mondta a polgármester, majd kiemelte, hogy ezeknek a sorába tartozik Tihany is, amely a 2018-as Gyulai Virágok Fesztiváljának díszvendége volt.

Megtudtuk, hogy viszonzásképpen Gyulát kérték fel arra, hogy legyen az egyik legnagyobb tihanyi rendezvény, a Garda Fesztivál díszvendége, amelyet november 16–18. között tartanak.

Görgényi Ernő úgy fogalmazott, hogy hasznosak ezek a kapcsolatok, hiszen a fesztivált országszerte reklámozzák, amelyekben kiemelik, hogy a fürdőváros lesz a Gardália díszvendége.

– Egy olyan fesztiválon népszerűsíthetjük Gyulát, amely a mi rendezvényeinkhez hasonlóan évszázados hagyományokra épül – vette át a szót Komoróczki Aliz. Hangsúlyozta, hogy a rendezvény nem csupán a tihanyiakat és a környékbelieket mozgatja meg, számos turista érkezik a Garda Fesztiválra a városba.

Az ügyvezető elmondta, hogy a látogatás során szakmai kapcsolatot építhetnek ki a szervezőkkel és a térség turisztikai szakembereivel, valamint az odautazó delegációnak lehetősége lesz bemutatni Gyula városát a tihanyiaknak és az ott tartózkodó turistáknak.

Forrás: gyulaihirlap.hu

 

További programok »

FEL