Győzelemmel rajtolt az Előre U17-es csapata

2024. február 27. 16:44 | Hidvégi Dávid

Az U17-es labdarúgó bajnokság első tavaszi fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre SE csapata a KTE LA együttesét látta vendégül február 24-én. A csabai akadémia ezen korosztálya jelenleg az alap csoportban szerepel.

A Dávid Zsolt vezette lila-fehér gárda a tabella középcsapataként várta ellenfelét. A két együttes ősszel is megmérkőzött egymással, akkor 0–0-ás döntetlent játszottak. A szombati találkozót a hazai gárda kezdte jobban, ám kicsit idegesen és kapkodva építette támadásait. Negyedóra elteltével megnyugodott a társaság és fokozatosan átvette a mérkőzés irányítását. Ennek a 30. percben meg is lett a gyümölcse, amikor Jass Nándor volt eredményes. A hazaiak a folytatásban még nagyobb sebességre kapcsoltak és folyamatos nyomás alatt tartották az ellenfelet. Ebben az időszakban szinte csak a Kecskemét térfelén folyt a játék, aminek meg is lett az eredménye: egy szép támadás végén Dávid Kende talált be Giczey Tomi visszakészítéséből. A békéscsabai együttesnek a félidő vége előtt tovább sikerült növelni előnyét, Göblyös Sándor óriási bedobását Jass Nándor csúsztatta meg, amelyre Dávid Kende érkezett és szerezte meg második találatát, 3-0.

A megnyugtató előny birtokában a második félidőt kicsit kényelmesen kezdte a lila-fehér gárda, amelyet az ellenfél azonnal meg is büntetett, amikor tizenegyesből szépített. A hazai csapat folytatásban pedig nagyobb figyelemmel és koncentráltabban játszott tovább.

– Többet és türelmesebben birtokoltuk a labdát, a széleken többször sikeresen az ellenfél védelme mögé tudtunk kerülni, ezzel pedig veszélyt teremteni az ellenfél kapuja előtt. Jól zártuk a pálya közepét, a megszerzett labdákból több jó kontra támadást vezettünk. Büszke vagyok a srácokra, mert próbálták a legjobbjukat adni és ez a siker nagyszerű alapot adhat a folytatásra. Hétfőtől már a következő feladatra kell koncentrálnunk. A csapat nagyon várja a kupacsatát, én pedig teljesen biztos vagyok benne, hogy mindent beleadnak a szerdai napon is és méltón képviselik majd a klubot – értékelt Dávid Zsolt a csapat edzője.

A Békéscsaba 1912 Előre SE U17-es csapata a szerdai játéknapon kupamérkőzést játszik a DVTK együttesével szombaton pedig a közvetlen rivális UDSE gárdájához utazik a bajnokság következő fordulójában.

További programok »

Sport

Labdarúgás: A Békéscsaba kiütéssel nyerte az Előrék csatáját

Újabb hazai mérkőzés következett a listavezető Békéscsaba 1912 Előre számára a labdarúgó NB III dél-keleti csoportjában, ezúttal a 6. helyen álló BKV Előre látogatott a Viharsarokba. A fővárosiak két vereségből érkeztek Békéscsabára, míg a hazaiak jó formában voltak, hiszen az elmúlt négy mérkőzésüket megnyerték és ebben a naptári évben még nem is szenvedtek vereséget.
2024. április 21. 19:16
FEL