A Labdarúgó Akadémia csapatai megkapták megérdemelt érmüket

2018. június 19. 15:08 | Papp Ádám Sándor

Az eredeti program szerint a Sporthétfő elnevezésű programsorozatot hétfőn (18-án) tartották volna, azonban  a szervezők az időjárásra hivatkozva lefújták az esemény első állomását. A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia vezetősége a főtéren adta volna át korosztályos csapatainak a megérdemelt érmeket, amelyeket végül a városháza dísztermében vehettek át a sportolók.

Erős szezont tudhat maga mögött a Labdarúgó Akadémia, hiszen négy korosztály is megnyerte saját küzdelemsorozatát. Az U12 és U13 csapatok az újonnan induló NB.1 -es bajnokság Dél-keleti csoportjában végeztek az élen, az U14 és U15-ös gárda az NB. II. Dél-keleti csoportjában veretlenül lettek elsők.

Továbbá az U14 csapat osztályozót játszhat az élvonalba kerülésért (NBI). Kéri Roland csapata a Balmazújváros elleni összecsapás első mérkőzésén 8-2-es sikert aratott.

Azonban óvatosságra intheti a 14 év alattiakat a második mérkőzés, ahol 3-0-ra kikaptak. A fiatalok szerdán (20-án) a Kórház utcai stadionban vívják a feljutás utolsó mérkőzését az Olasz Focisuli ellen.

Az U17-es gárda is dobogós helyet ért el a 2017/18-as kiírásban: a kiemelt NB.II-es bajnokság 3. helyén végeztek.

Az éremátadáson túl egyéb díjakat is kiosztottak. A korosztályos gólkirályok egy-egy serleget kaptak, továbbá a mentorprogramban kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosok ajándék pólót vehettek át Boér Gábor vezetőedzőtől. (Zahorán Áron U14, Varga Zoltán U15, Závoda Zalán U16, Váradi Ádám U17).

 

 

 

További programok »

FEL