Gyertyagyújtást szervezett a DK, az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek Békéscsabán

2024. február 24. 11:45 | Kugyelka-Zámbori Eszter

"Álljunk ki a gyermekekért!" címmel szerveztek gyertyagyújtást a gyermekbántalmazás elleni budapesti tüntetés kapcsán Békéscsabán. A pénteki esemény a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd-Zöldek békéscsabai szervezeteinek összefogásában valósult meg.

Az ellenzéki pártok helyi politikusai péntek este a Szent István térre várták azokat, akik gyertyagyújtással szerettek volna kiállni a gyermekvédelem mellet. Fülöp Zoltán, Miklós Attila és Pap János elmondásuk szerint az elmúlt hetekben, a köztársasági elnöki kegyelem kapcsán kialakult botrányra és annak következményeire szeretett volna reagálni a megmozdulással.

– Ebben az ügyben a hatalom megmutatta, hogy mit tesz akkor, amikor azt hiszi, hogy nem látjuk: a legmegbocsájthatatlanabb bűnöket is megbocsátja a sajátjainak. – foglamazott Fülöp Zoltán (Demokratikus Koalíció) a Szent István térre szervezett gyertyagyújtáson elhangzott beszédében.

 

Miklós Attila (MSZP) olyan gyermekvédelmi kérdéseket fogalmazott meg, amelyek véleménye szerint minden minden gyermekéért aggódó szülő, minden magyar állampolgár jogos kérdése. 

 

 

– A mostani eset nem csak a szociális ágazat problémáira világít rá, hanem a teljes rendszer kudarcára. Békés megyében az állam felhagy a szolgáltatásaival. A békésiek jogos igénye, hogy a kórházainkban legyen elegendő orvos, ápoló, szakellátó, csökkenjenek a várólisták, legyen magas színvonalú ellátás, mert Békéscsaba, Békés megye a közös otthonunk – emelte ki Miklós Attila.

A megmozduláson Pap János (Párbeszéd-Zöldek) a kiszolgáltatott gyermekeket ellátó rendszerről beszélt. Mint mondta: azok ellen követtek el bűncselekményt, akik nem nőhetnek fel családban, akik állami gondoskodásban éltek. 

– Ez ellen jogosan és teljes erkölcsi felháborodással fel kell lépnünk. Csak remélni tudom, hogy a gyermekvédelmi hálózat megerősödik és megkapja az ehhez szükséges anyagi forrásokat – hangsúlyozta a békéscsabai közéletbe 18 év után visszatérő politikus, aki az MSZP, a DK és a Párbeszéd-Zöldek közös polgármesterjelöltjeként indul az idei helyhatósági választásokon.

 

Galéria

 

További programok »

FEL