Gyertyagyújtással tisztelegtek Hanó Miklós emléke előtt

2023. szeptember 5. 20:22 | Fajó Attila

Kedden este a városháza előtti téren gyertyagyújtással emlékeztek a néhai alpolgármesterre, Hanó Miklósra. A békéscsabai közélet meghatározó alakjára csendben emlékezett az összegyűlt tömeg, sokan odamentek feleségéhez, fiaihoz, menyeihez is, hogy kifejezzék együttérzésüket.

Amint arról korábban beszámoltunk, vasárnap este elhunyt Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere, a Fidesz helyi önkormányzati képviselője, korábbi országgyűlési képviselő. A csabai politikus 1998 és 2002 között az Független Kisgazdapárt országgyűlési képviselője volt. 2010 és 2014 között ismét országgyűlési képviselővé választották, ekkor már a Fidesz tagjaként. 1998 és 2002 között, valamint 2006 óta töltötte be az alpolgármesteri tisztséget. 

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kezdeményezésére sokan gyűltek össze kedden este a városháza előtt, hogy néma főhajtás kíséretében, egy-egy gyertyát meggyújtva róják le kegyeletüket. A megemlékezők közt voltak a városvezetés tagjai, képviselőtársai, számos közéleti személyiség, intézményvezetők és cégvezetők is. 

Hanó Miklós alig fél éve, a köz szolgálatában végzett 30 éves munkája elismerése kapcsán készített interjúban így fogalmazott: mindig azon tevékenykedett, hogy a város fejlődjön, szépüljön.

Évekkel ezelőtt dr. Ferenczi Attilával vittek végig egy, az egész városra kiterjedő lakossági fórumsorozat; már akkor is a járdákra és az utakra volt a legnagyobb igény Csabán. Büszke volt arra, hogy a közelmúltban összesen 10 milliárd forintos út- és járdafejlesztés valósulhatott meg. Mint mondta, Herczeg Tamás országgyűlési képviselővel sokat dolgoztak azért, hogy ez így legyen, és hogy a belvárost tehermentesítő Fürjesi elkerülő-út elkészülhessen. Szívügye volt a kézilabda is, amelyet igyekezett mindig felkarolni.

Fontos volt számára, hogy uniós és a hazai forrásokból olyan beruházások valósuljanak meg Csabán, amelyek révén élhetőbb lesz a város, illetve csökken az energiafogyasztás. Örömmel beszélt arról, hogy a geotermikus hőhasznosítás, a Smart Grid program, az intézmények energia-megtakarítást hozó felújításai akkor indultak, amikor még szó sem volt energiaválságról. Büszke volt arra is, hogy annak idején ő javasolta például a CsabaPark, vagy a Békéscsabai Médiacentrum létrehozását…

Mindig odafigyelt arra, hogy elérhető legyen a csabaiaknak. Sokan mentek oda hozzá a rendezvényeken, különböző eseményeken, sokan hívták fel telefonon, és tudták, hogy az ajtaja mindig nyitva áll. Bátran fordultak hozzá, hisz segített, amiben csak tudott.

Amikor alig fél éve a jövőbeni terveiről kérdeztük, így fogalmazott: „Eltelt az idő, a jövő évtől már másra szeretnék koncentrálni. Szabadidőmben mindig sokat voltam tanyán, sokat foglalkoztam a jószágokkal, szeretek kint lenni a kertben. Oda szeretnék visszavonulni. Szívesen dolgozom alpolgármesterként és megvívom a csatákat, ha szükséges, de be kell tudni fejezni ezt is. Szeretem a családomat, a gyerekeimet, és már unokám is van. Az újabb életszakaszomban leginkább rájuk szeretnék koncentrálni, és kint a természetben élvezni az életet, hisz az élet egy csoda.”

 

További programok »

FEL