Gyermekzsivajtól volt hangos Körösök Völgye Látogatóközpont

2017. augusztus 4. 13:22 | behir.hu

Ez a nyár sem telhetett el táborozó gyermekek nélkül a Körösök Völgye Látogatóközpontban. Idén öt héten keresztül tölthették itt a nyarat különböző korú gyermekek, tematikus nyári táborainkban.

Az első héten az óvodás és kisiskolás gyermekek ismerkedhettek meg minden nap másik nép meséjével, a Mesekosár Táborban - olvasható a látogatóközpont honlapján. Megtudták, milyen próbákat kell kiállnia egy igazi mesehősnek és meg is mérethették magukat ezekben a feladatokban. Mindezek mellett népi játékot és egyéb ajándékokat készítettek.

A második héten a kézműveskedni szerető gyermekek érezhették jól magukat a Varázskezek Kreatív Táborban. Csodás ékszerek, ajándéktárgyak, dekorációs tárgyak sokasága készült el a szorgos kis kezek által. Utolsó nap arcfestő varázsolta át a kis arcokat, kívánságuk szerint.

A nagy érdeklődésre való tekintettel két Nyomozóképző Tábor indult, így a harmadik, illetve a negyedik héten kis nyomozótanoncok derítettek fel egy bűntényt, amely a Látogatóközpontban történt. A rendőrség és a NAV békéscsabai szakembereinek segítségével hiteles képet kaptak a bűnüldözés rejtelmeiről. Nagyon élvezték a NAV munkatársainak kutyás bemutatóját, és nagy örömmel próbálták ki, milyen beleülni egy igazi rendőrautóba.

Az utolsó héten a "Zöldülj! Fordulj!" Természet Táborban a táborozók megismerkedtek a természet varázslatos titkaival, elsajátítottak apró praktikákat, amelyekkel segíthetnek a Föld megóvásában. A szabadkígyósi Wenckheim-kastély parkjában szakember segítségével derítették fel az erdőlakók apraját-nagyját, megtölthették a tarisznyájukat az természet kincseivel.

További programok »

Itthon

A fiatalok jövője az agráriumban van?

Ma az agrártechnikumok és -szakképző iskolák kiszámítható életpályát kínálnak, XXI. századi körülmények között XXI. századi tudást biztosítanak. A fiatalok a szakmájuk mestereivé válhatnak, továbbtanulhatnak, majd így a munka világában is sikeresen megállhatják a helyüket - mondta Nagy István agrárminiszter egy hétvégi díjátadó ünnepségen.
06:24
FEL