Gyereknap a „Belvár”-ban

2017. május 27. 10:18 | Zsíros András

Játszóházzal, rendőrségi- és sportbemutatókkal, főzőversennyel és további színes programokkal vártak kicsiket és nagyokat egyaránt pénteken Békéscsabán, a Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban. Az idén 30 éves intézményben régi hagyománya van a gyereknaphoz kötődő rendezvénynek.

Gőzölgő finomságok rotyogtak a bográcsokban a főzőversenyen, ahol az osztályok mérték össze főznitudásukat. De aki nem boldogult a fakanállal, találhatott magának jobb szórakozást is: lézerharcot vívhatott a többiekkel, vagy kezébe vehette a bűnüldözők valódi pisztolyait és puskáit.

A rendőrség a fegyverbemutató mellett a gyerekek közlekedésbiztonsági ismereteit is igyekezett bővíteni. Kutyik Margit címzetes rendőr törzsőrmester, balesetmegelőzési előadó elmondta, az iskola tanulóival máskor is találkoznak, hiszen működik az intézményben a Zebra Akadémia Program is, így ezek a gyerekek már többnyire felkészültnek számítanak.

A tornateremben a futball kedvelői az Előre focistáival ismerkedhettek meg. A csapat számára fontos, hogy minél többet találkozhassanak az utánpótlás korosztállyal – mondta el Boér Gábor vezetőedző. Hozzátette, ilyenkor más arcát is megismerhetik a játékosoknak a gyerekek.

Az igazgató szerint az egész napos rendezvény célja, hogy a tanulás mellett közvetlenebb formában is együtt lehessenek a diákok egymással és a tanárokkal. Szilágyi Tibor szerint gyerekcentrikus a tantestületük, ezért nagyon szeretnek együtt lenni a gyerekekkel. „Meg is érdemlik ezt a törődést” – tette hozzá.

A szórakoztató program egyben a 30 éves jubileumi rendezvénysorozat záró eleme is volt.

 

A hírről készült videó anyagunk:

FEL