Gyémánt Liga: Márton Anita ezüstérmes a zürichi döntőben

A súlylökő Márton Anita, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club sportolója ezüstérmet szerzett csütörtökön a Gyémánt Liga-sorozat zürichi döntőjében.

A nyirkos, vizes pályán megrendezett viadalon az olimpiai bronz- és vb-ezüstérmes Márton Anita – akinek egyéni rekordja 19.87, az idei legjobbja 19.63, a londoni vb-n pedig 19.49-cel lett második a 19.94-gyel győztes Kung Li-csiao mögött – ezúttal 18.26 méterrel kezdett, ennél jobbat csak a londoni aranyérmes Kung tudott (18.81). A folytatásban viszont a kínai egyre inkább bemelegedett, sorozatról sorozatra javított, így ellépett riválisaitól.

Köztük a stagnáló Mártontól, akit közben egyetlen igazán jó kísérletével, legjobb idei eredményével Julija Leancjuk is megelőzött. A kiegyensúlyozottan teljesítő magyar az ötödik sorozatban 18.54-gyel előzte vissza a fehéroroszt. Még időben, ugyanis a záró körben érvénytelen volt Márton kísérlete.

A londoni olimpián ezüstérmes Kung hat kísérletéből ötször tudott 19 méter fölé menni, ez rajta kívül senki másnak nem sikerült. A kínai bármelyik kísérletével megnyerte volna a versenyt.

 

 

– Elég erős verseny volt, tényleg csak centik döntöttek a második és az ötödik hely között. Most már a vb után vagyunk, mindenki egy csúcsforma utáni állapotban van, ez így az eredményeken is azért meglátszik. Végül ez a második hely volt a reális, hiszen a kínai lány most elég stabilan lökte ki ezeket a húsz méter körüli eredményeket – értékelt a friss vb-ezüstérmes versenyző.

 

Forrás: Nemzeti Sport

Megosztás:

Címke: , , , ,