Gregor Laci bácsiék a Bandika-fánál edzettek a hétvégén

2021. április 11. 17:03 | Such Tamás

Ad hoc Békés ékességeit felfedező körutunk szombaton ezúttal a békéscsabai Bandika-fához vezetett. Miután megérkeztünk, először a távolból azt hittük, egy turista bringáscsapat időzik az ikonikus emlékhelyen. De nem. Shihan Gregor László 8. dan szabadtéri edzést tartott a tanítványainak.

„A békéscsabai JALTE Goshinkai karate csoportja kihasználva a jó időt, ismét egy szombati, szabadtéri edzést tartott a Bandika-fa mellett – mondja Gregor László (Laci bácsi). – Ennek a műfajnak az egyik sajátossága a szabadtéri edzés.”

 

A JALTE Goshinkai karate csoportja a Bandika-fánál – Fotó: Gregor László

A JALTE Goshinkai karate csoportja a Bandika-fánál – Fotó: Gregor László

 

A mester elmondása szerint a formagyakorlatokkal, karate alapokkal, kick-boksz technikákkal és kombinációkkal mozgatta meg a csapatot. A jó hangulatú edzést rövid bot technikák, bothasználat, illetve nunchaku gyakorlás zárta.

„Az edzéstartásban jelentős szerepet vállalt Sempai Frisnyicz János (3. kyu) és Zsilák Viktória (5. kyu) – folytatja. – Az edzés jól szolgálta a formában tartást, ugyanis a csoport tagjai még versenyben vannak a most is tartó HHV Kupában. Azonfelül többen indultak a Békés Megyei Harcművész Szövetség által szervezett „Lájkvadász” online formagyakorlat megmérettetésen is. A jókedv jelzi, hogy a szabadtéri edzéseknek folytatása következik.”

 

Galéria

 

Laci bácsi, lévén magyar-töri szakos tanár, egy kiselőadást tartott az ikonikus emlékhely történetéről a többgenerációs maroknyi hallgatóságának.

További programok »

FEL