Forgalomkorlátozások Békéscsabán a belváros rehabilitáció miatt

2018. január 21. 12:44 | behir

„Belváros rehabilitáció III. ütem – Munkácsy negyed program” című projekt megvalósításához tartozóan a következő forgalomterelésekre, korlátozásokra kerül sor:

 

I. Széchenyi liget – Ligeti sor:   

2018. január vége – február hó

 

A Ligeti sor Kórház utca felőli szakaszán lezárva maradnak az elkészült parkolók és szintén változatlanul a Kórház utca felől egyirányú forgalom fenntartása mellett végzik a munkát.

A ligeten keresztül gyalogosok és kerékpárosok számára a felújítási munkák teljes időszakában biztosítva lesz az áthaladás, jellemzően a liget Munkácsy Hotel felőli oldalán. Munkavégzéshez igazodóan korláttal és táblákkal kerül sor majd az aktuális lehatárolásra, közlekedő sáv kijelölésére.

A felújítási munkák időszakában a ligetben működő intézmény – Körösök Völgye Látogatóközpont – továbbra is működik, működésének feltételeit, megközelítésének lehetőségét kivitelező folyamatosan biztosítja.

Kivitelező a játszóteret rövidesen lezárja. Jelenleg is csak az iskola felől lehet megközelíteni. A lezárást követően a felújítási munkák teljes befejezése után lehet majd újra használatba venni.

A Ligeti soron a felújításra kerülő szakaszon az aszfaltozási munkát megelőzően tavaszig az Alföldvíz Zrt kicseréli az elavult ivóvíz gerincvezetéket, ezért annak kivitelezésekor lezárják a liget melletti útszakaszt. Erre külön készül forgalomterelésre vonatkozó terv.

 

A területen dolgozó felelős kivitelező:

SADE-Magyarország Mélyépítő Kft.

Székhely: 1117 Budapest, Budafoki út 72-74.

A helyszíni munkák felelős vezetője: Szabó Tamás építésvezető

 

II. Gőzmalom tér – Aradi Vértanúk liget – Beliczey kert: 

2018. január vége – február hó

 

A Gőzmalom téren fakivágást végeznek és megkezdődik a bontási munka a Kórház utca felőli oldalon. Ott teljesen megszűnik a parkolási lehetőség. A területen és környezetében munkagépek, szállítójárművek mozgására kell számítani. A kétirányú forgalom változatlan marad a téren.

Az Aradi Vértanúk liget teljes területét lezárta kivitelező, a téren keresztül nem lehet közlekedni.

A területen dolgozó felelős kivitelező:

BÓLEM Építőipari Kft.   

Székhely:5600 Békéscsaba, Őszi utca 3. A helyszíni munkák felelős vezetője: Nagy László projektvezető

 

III. Szobor sétány – Élővíz csatorna part: 

2018. január vége – február hó

 

Az Élővíz-csatorna keleti, Városi Bíróság épülete felőli oldalon kezdődnek meg az építési munkák.

Fakivágást követően a partfal közelében végeznek alapozási munkákat. Az Árpád soron a Deák Ferenc utca és Gyulai út szakaszán kell számítani építéssel kapcsolatos korlátozásokra. Ezen a szakaszon kivitelező lezárja a területet a vízparttól az útszegélyig, ezért gyalogosok a bíróság előtti járdán, a kerékpárosok az úton közlekedhetnek. A parkolósáv bizonyos részének használatán kívül az útfelületen továbbra is biztosított lesz egy sávon az egyirányú forgalom a Gyulai út felé.

 

A területen dolgozó felelős kivitelező:

GALÉRIA INVEST Kft.

Székhely: 5600 Békéscsaba, Irányi u.2.sz. I.5.

A helyszíni munkák felelős vezetője: Margitai Zsolt építésvezető

 

 

IV. Kossuth tér és kapcsolódó terület részbeni felújítási munkái:

2018. január – február hó

 

Kivitelezéssel kapcsolatos korlátozásra nem kerül sor.

 

A területen dolgozó felelős kivitelező:

KÖVIÉP Kft.

Székhely: 5600 Békéscsaba, Őszi utca 3.,

Képviseli: Szabó Tamás Dezső ügyvezető

 

V. Hunyadi tér:

2018. február 1.

 

Az építési munkák megkezdése miatt a tér teljes területén megszűnik a parkolás. A kivitelező leghamarabb ettől az időponttól a parkolásra igénybe vett területeket lezárja. A kivitelezés teljes időszakában csak az építéssel kapcsolatos járművek várakozhatnak a területen. Az ingatlanokba történő be- és kihajtás lehetősége folyamatosan biztosítva lesz, csak átmeneti, rövid korlátozások fordulnak majd elő. Erről az érintetteket kivitelező előzetesen tájékoztatja szórólapon. A téren a kétirányú forgalom biztosítva lesz, a forgalmi rend a területen ilyen szempontból változik. A közlekedésre kijelölt felületeket korláttal, szalaggal és táblákkal jelezve határolja le kivitelező.

 

A területen dolgozó felelős kivitelező:

 IP TENDER Kft.

 Székhely: 5630 Békés, Széchenyi tér 8/A. fsz.2.

 Képviseli: Ilyés Péter ügyvezető

 

Az építési területek környezetében gyalogosan és járművel a kihelyezett táblák szerint közlekedjenek, fokozott körültekintéssel és türelemmel.

A beruházási projekttel kapcsolatos bejelentések, kérdések, észrevételek e-mailben a bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu címre, illetve postán, személyesen a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Szent István tér 10. sz. 1. emelet 5. sz. iroda címre küldhetők. (Levélben tett bejelentés esetén ne maradjon el az értesítési cím pontos megjelölése.)

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projekt azonosítószáma: TOP- 6.3.2-15-BC1-2016-00001

 

 

 

További programok »

FEL