Forgalomkorlátozások Békéscsaba belvárosában

A „Belváros rehabilitáció III. ütem – Munkácsy negyed program” című projekt megvalósításához tartozóan a következő forgalomterelésekre, korlátozásokra kerül sor:

 

Széchenyi liget – Ligeti sor: A Ligeti sor Kórház utca felőli szakaszán lezárva maradnak az elkészült parkolók, a Kórház utca felől egyirányú forgalom fenntartása mellett végzik a munkát. A ligeten keresztül a gyalogosok és kerékpárosok számára a felújítási munkák teljes időszakában biztosított az áthaladás, jellemzően a liget Munkácsy Hotel felőli oldalán. A munkavégzéshez igazodóan korláttal és táblákkal jelölik ki a közlekedő sávot.

 

A felújítási munkák időszakában a Körösök Völgye Látogatóközpont továbbra is működik, az ehhez szükséges feltételeket, a megközelítés lehetőségét, a környezet megvilágítását a kivitelező folyamatosan biztosítja. A játszóteret le van zára, azt csak a felújítási munkák teljes befejezése után lehet majd újra használatba venni.

 

A közvilágítás építési munkák miatt a munkaterületként átadott Széchenyi ligetben a kivitelező a közvilágítást ideiglenesen szünetelteti. Előreláthatólag a munkálatok 2018. június végéig tartanak, várhatóan júliusban lesz újra teljes körű világítás a parkban.

 

Gőzmalom tér – Aradi Vértanúk liget – Beliczey kert: A Gőzmalom téren folytatódnak az építési és a bontási munkák. Teljesen megszűnt a parkolási lehetőség az autóbuszok számára is. A területen és környezetében munkagépek, szállítójárművek mozgására kell számítani. Fontos változás, hogy 2018. június 18-tól (hétfő) előreláthatólag 2018. augusztus 31-éig (péntekig) a Gőzmalom tér le lesz zárva. Ebben az időszakában a térre csak a munkagépek és anyagszállító-járművek hajthatnak be, valamennyi egyéb jármű számára a Kórház utca és a Gyulai út felől is megszűnik az áthajtás. A gyalogosok sem közlekedhetnek a téren keresztül.

 

Az Aradi Vértanúk liget teljes területe továbbra is le van zárva, a téren nem lehet közlekedni.

 

Szobor sétány – Élővíz-csatorna part: Az Élővíz-csatorna keleti, Városi Bíróság épülete felőli oldalán befejezéshez közelednek az építési munkák. A terület továbbra is munkaterület.

 

A Kossuth téren és kapcsolódó területein burkolatépítési munkák vannak folyamatban, emiatt lokális korlátozásokra lehet számítani.

 

Hunyadi tér: Az építési munkák miatt a tér teljes területén megszűnik a parkolás. A kivitelezés teljes időszakában csak az építéssel kapcsolatos járművek várakozhatnak a területen. Az ingatlanokba történő be- és kihajtás lehetősége biztosított, átmeneti, rövid korlátozások előfordulnak, erről az érintetteket előzetesen, szórólapon tájékoztatják. A téren a kétirányú forgalom biztosított, a közlekedésre kijelölt felületeket korláttal, szalaggal és táblákkal jelezve határolja le kivitelező.

 

A beruházással kapcsolatos bejelentések, kérdések, észrevételek e-mailben a bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu címre, illetve postán, személyesen a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Szent István tér 10. sz. 1. emelet 5. sz. iroda címre küldhetők. (Levélben tett bejelentés esetén ne maradjon el az értesítési cím pontos megjelölése.)

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projekt azonosítószáma: TOP- 6.3.2-15-BC1-2016-00001

 

Megosztás:

Címke: , , ,