Forgalomkorlátozások Békéscsabán

2018. február 20. 14:15 | behir

A „Belváros rehabilitáció III. ütem – Munkácsy negyed program” megvalósításához kapcsolódóan Békéscsaba több pontján forgalomkorlátozásokra kell számítani.

 

Széchenyi liget – Ligeti sor – február vége, március

 

A Ligeti sor Kórház utca felőli szakaszán lezárva maradnak az elkészült parkolók, a Kórház utca felől egyirányú forgalom fenntartása mellett végzik a munkát.

A ligeten keresztül gyalogosok és kerékpárosok számára a felújítási munkák teljes időszakában biztosított az áthaladás, jellemzően a liget Munkácsy Hotel felőli oldalán. A munkavégzéshez igazodóan korláttal és táblákkal határolják el a területeket a közlekedő sáv kijelölésére.

A felújítási munkák időszakában, a ligetben a Körösök Völgye Látogatóközpont továbbra is működik, működésének feltételeit, megközelítésének lehetőségét folyamatosan biztosítják.

A kivitelező a játszóteret lezárta, jelenleg csak az iskola felől lehet megközelíteni. A játszóteret a munkák teljes befejezése után lehet majd újra használatba venni.

A területen dolgozó felelős kivitelező a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. Székhelye: 1117 Budapest, Budafoki út 72-74. A helyszíni munkák felelős vezetője Szabó Tamás építésvezető.

 

Gőzmalom tér – Aradi Vértanúk liget – Beliczey kert – február vége, március

 

A Gőzmalom téren folytatódik a bontási munka a Kórház utca felőli oldalon, megkezdődtek a vízparti támfalépítési munkák. Ott teljesen megszűnik a parkolási lehetőség. A területen és környezetében munkagépek, szállítójárművek mozgására kell számítani. A kétirányú forgalom változatlan marad a téren. Az Aradi Vértanúk ligete teljes területét lezárta kivitelező, a téren keresztül nem lehet közlekedni.

A területen dolgozó felelős kivitelező a BÓLEM Építőipari Kft. Székhelye:5600 Békéscsaba, Őszi utca 3. A helyszíni munkák felelős vezetője: Nagy László projektvezető.

 

Szobor sétány – Élővíz-csatorna part – február vége, március

 

Az Élővíz-csatorna keleti, a városi bíróság épülete felőli oldalon folytatódnak az építési munkák.

A szoborsétány járdafelületén burkolatépítési munkák kezdődnek. Az Árpád soron a Gyulai út és a Bajza utca közötti szakaszon kell számítani építéssel kapcsolatos korlátozásokra. Ezen a szakaszon a kivitelező lezárja a területet a vízparttól az útszegélyig, ezért gyalogosok a bíróság előtti járdán, a kerékpárosok az úton közlekedhetnek. A parkolósáv bizonyos részének használatán kívül az útfelületen továbbra is biztosított lesz egy sávon az egyirányú forgalom a Gyulai út felé.

A területen dolgozó felelős kivitelező a GALÉRIA INVEST Kft. Székhelye: 5600 Békéscsaba, Irányi u.2.sz. I.5. A helyszíni munkák felelős vezetője Margitai Zsolt építésvezető.

 

Kossuth tér és a kapcsolódó terület részbeni felújítási munkái – február, március
 

A térfigyelő rendszer alépítményi munkák kivitelezése kezdődik, ehhez tartozóan lehet számítani lokális korlátozásokra.

A területen dolgozó felelős kivitelező: KÖVIÉP Kft. Székhelye: 5600 Békéscsaba, Őszi utca 3. Képviseli Szabó Tamás Dezső ügyvezető.

 

Hunyadi tér – február, március

 

Az építési munkák megkezdése miatt a tér teljes területén megszűnik a parkolás. A kivitelező a parkolásra igénybe vett területeket lezárja. A kivitelezés teljes időszakában csak az építéssel kapcsolatos járművek várakozhatnak a területen. Az ingatlanokba történő be- és kihajtás lehetősége folyamatosan biztosítva lesz, csak átmeneti, rövid korlátozások fordulnak elő. Erről az érintetteket a kivitelező előzetesen tájékoztatja szórólapon. A téren a kétirányú forgalom biztosítva lesz, a forgalmi rend a területen ilyen szempontból változik. A közlekedésre kijelölt felületeket korláttal, szalaggal és táblákkal jelezve határolja le kivitelező. A Hunyadi tér páratlan oldalán az Alföldvíz Zrt. kicseréli az elavult szennyvízvezetéket, ami további helyi korlátozásokkal jár.

A területen dolgozó felelős kivitelező az IP TENDER Kft. Székhelye: 5630 Békés, Széchenyi tér 8/A. fsz.2. Képviseli Ilyés Péter ügyvezető.

 

Az építési területek környezetében gyalogosan és járművel a kihelyezett táblák szerint közlekedjenek, fokozott körültekintéssel és türelemmel.

A projekttel kapcsolatos bejelentések, kérdések, észrevételek e-mailben a bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu címre, illetve postán, személyesen a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Szent István tér 10. sz. 1. emelet 5. sz. iroda címre küldhetők. (Levélben tett bejelentés esetén ne maradjon el az értesítési cím pontos megjelölése.)

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projekt azonosítószáma: TOP- 6.3.2-15-BC1-2016-00001

 

További programok »

FEL