Wenckheim turista- és kerékpárút: forgalomkorlátozások várhatók az építés miatt

2020. szeptember 20. 06:35 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái megkezdődtek.

Az érintett szakaszok: Bartók Béla út, Temető sor, Kétegyházi út, Kígyósi út, Kerekegyházi utca; Élővíz-csatorna töltése a Körte sor és Veszei között (futófolyosó), Pósteleki bekötőút.

A kivitelező a Hódút Kft., melynek alvállalkozója a Swietelsky Kft.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy Bartók Béla úti és Temető sori kerékpárút-felújítás részben elkészült, a padkarendezés folyamatban van, a kerékpárút forgalomba helyezése még nem történt meg, ezért az csak saját felelősségre használható!

A Kerekegyházi út építési munkálatai 2020. szeptember 16-án elkezdődtek. A kivitelező a munkálatokat szakaszosan végzi, az érintetteket tájékoztatja.

A Békéscsaba – Veszei közötti Élővíz-csatorna töltése, az ott húzódó nyomvonal szélesítése, felújítása miatt 2020 szeptember második felétől 2021 április végéig le lesz zárva, nem használható. A közlekedés Fényes felől a Magyar utcán lehetséges.

A Pósteleki bekötőút felújítási munkái miatt az útszakaszon várhatóan 2020 szeptember második felétől részleges forgalomterelések, lezárások várhatóak. Az aszfaltozás várható időpontjáról később adunk tájékoztatást, amikor az utat teljesen lezárják. A munka várható befejezése 2020 október vége.

A kivitelező és alvállalkozója, valamint a beruházó, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a tervezett munkálatokról folyamatosan tájékoztatja az érintett területen élő lakosságot a rendelkezésre álló csatornákon keresztül.

A kivitelezési munkálatok alatt kérjük az érintetteket, hogy kövessék figyelemmel a tájékoztatókat, szíveskedjenek figyelemmel lenni a munkavégzés alatt létrehozott ideiglenes forgalomtechnikai kialakításokra.

A munkavégzés során kérjük a lakosság szíves megértését, türelmét és közreműködését.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

További programok »

Fejlesztéspolitika

Helyszíni bejárás és tájékoztató a Nádas soron

A Modern Városok Program "Geotermikus hőhasznosítás Békéscsabán” projekttel kapcsolatban tartott sajtónyilvános helyszíni bejárást a munkálatokat végző cég kedd délután a Nádas soron. A szakemberek a helyszínen többek között tájékoztattak arról, hogy hol tart jelenleg a kivitelezés valamint, hogy miért nem állhat le a fúrás.
2021. július 28. 11:22
FEL