Forgalomkorlátozás a Lencsésin a gyalog- és kerékpárút átépítése miatt

2021. július 17. 06:28 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Békéscsabán, az Építők útja útépítését, kerékpárforgalmi létesítmény kiépítését a kapcsolódó közmű-építésekkel 770 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósítja meg.

A fejlesztéssel érintett útvonalon 2021. július közepétől augusztus végéig, a megvalósítás előrehaladásának megfelelően, szakaszosan számítani kell forgalomkorlátozásra.

A munkavégzés első ütemében a munkaterületet mobil kordonnal határolják el. A meglévő járda lezárása miatt a kerékpárúton lesz biztosított min. 1,5 m szélességben a gyalogos közlekedés, a kerékpáros közlekedést megszakítják. A kerékpárosok gyalogosként, a kerékpárt tolva használhatják ezt a szakaszt, az ideiglenesen kihelyezett forgalomszabályozási jelzőtáblák figyelembevételével.

A kerékpárutat az ideiglenes gyalogforgalom használatának időszakában a közút felől is mobil kordonnal választják el. 

A Lencsési úton a közúti közlekedők részére forgalomkorlátozások mellett biztosítják mindkét irányba a közlekedést.

A munkavégzés második ütemében a mobil kordont áthelyezik. Az újonnan kiépített járdán lesz biztosítva a gyalogosok közlekedése min. 1,5 m szélességben. A kerékpáros forgalom továbbra is az érintett szakaszon megszakítva gyalogosként a kerékpárt tolva folytatható.

A Lencsési úton a közúti közlekedők részére forgalomkorlátozások mellett biztosítják mindkét irányba a közlekedést.

Ezt követően a Lencsési út délnyugati oldalán a gyalogos és a kerékpáros forgalom az újonnan elkészült gyalog- és kerékpárúton lesz lehetséges. 

A kivitelezés harmadik ütemében a Lencsési út északkeleti (Ilosvai utca felőli) oldalán folytatódik mobil kordon lehatárolás mellett. A közút felől sávozott terelőtáblákat helyeznek el, a Lencsési úton a közúti közlekedők részére a forgalomkorlátozások mellett biztosítják mindkét irányba a közlekedést.

Az építéssel érintett területeken a munkagépek jelenlétére, a közúti forgalomban az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedésére is számítani kell.

Kérjük a közúton közlekedőket, vezessenek óvatosabban és figyelmesebben, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait.

Kérjük az érintettek türelmét és megértését.

A felelős kivitelező: DÉLÚT Építő és Bányászati Kft. (6750 Algyő, Kastélykert u. 171.),  felelős műszaki vezető: Völgyesi Zoltán Tibor;  tel.: +36-70/320-2519

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A projektről bővebb információt a www.bekescsaba.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető: Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., Tel.: 06 +36-66/241-791, e-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

A fejlesztés a Békéscsaba, Építők útja útépítése, kerékpárforgalmi létesítmény kiépítése a kapcsolódó közműépítésekkel projektben valósul meg. A projekt azonosítószáma: TOP - 6.1.5-16-BC1-2017-00001

További programok »

FEL