Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása

2021. október 17. 10:15 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái 2020 augusztusában megkezdődtek, majd több ütemben további szakaszokkal bővültek.

Kivitelezéssel jelenleg és a közeljövőben érintett szakaszok: Gerla településrész, Gerla-Póstelek közötti földút útszakaszok, Békéscsaba-Szabadkígyós közötti földút, Ligeti sor-Sikonyi utca.

Békéscsaba Gerla településrészen a Csabai út Csalogány utca közötti szakaszon a kerékpárút elkészült. A Csabai utca Csalogány utca - buszmegálló közötti szakaszon, a 42145-ös jelű úton az útburkolaton a szükséges helyeken a lokális pályaszerkezet cserét elvégezte a kivitelező. A Magvető utca burkolatjavításhoz szükséges burkolat marása megkezdődött, a Magvető utca földutas szakaszán az útalapozás, a kőterítés elkészült. Az aszfaltozás folyamatban van, az utca szakasz járható.

A gerlai bekötőút

 

A Gerla belterület - Póstelek külterületi földút alapozás elkészült, az aszfaltozás, padkarendezés folyamatban van, az út még nem járható. A pósteleki főcsatorna menti kerékpárút szakaszon az aszfaltozás elkészült. A Pósteleki Kastélyparkban az erdei sétány szakaszon befejeződött a stabilizer burkolat terítése, a sétány gyalogosan óvatosan járható. A pósteleki parkoló is megújul a projekt keretében október végéig. A burkolat erősen leromlott állapotban, számos helyen töredezett volt, ezért felújítása szükségessé vált.

A Szabadkígyós – Békéscsaba földút szakaszon a nyomvonal kitűzésével elkezdődtek a kiviteli munkák.

A Ligeti soron a kivitelező egyelőre nem végez látványos tevékenységet a kivitelezés előkészítése folyik.

A kivitelezési munkálatok alatt kérjük az érintetteket, hogy kövessék figyelemmel a tájékoztatókat, szíveskedjenek figyelemmel lenni a munkavégzés alatt létrehozott ideiglenes forgalomtechnikai kialakításokra.

A fentiek mellett tisztelettel kérjük, hogy a projekt keretében elkészült pihenést, kikapcsolódást szolgáló egyedi tervezésű létesítményekre (komplex fedett pihenőhelyeken padok, asztalok), és a kihelyezett kerékpáros kellékek épségére vigyázzunk, hogy sokáig és minél többen tudjuk használni mindannyiunk örömére, megelégedésére.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

További programok »

Fejlesztéspolitika

A napokban elkezdik mérni Békéscsaba levegőminőségét

Levegőminőség-mérőállomás érkezett Békéscsabára. Az új szerkezet már a héten elkezdi gyűjteni az adatokat, januártól pedig az országos hálózatba is bekapcsolódhat. A konténer a Jaminai rendelőintézet udvarán kapott helyet, hétfő délelőtt.
2021. november 29. 17:16
FEL