Forgalomkorlátozás Békéscsabán a kerékpárforgalmi létesítmények építése miatt

2018. január 21. 08:55 | behir

  A „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés megvalósítása Békéscsabán a Körte sor – Gyulai úti, a Berényi úti és a Pataky László – Franklin utcai kerékpárforgalmi létesítmény létrehozásával” című projekt megvalósításához tartozóan forgalomterelésekre, korlátozásokra…

 

A „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés megvalósítása Békéscsabán a Körte sor – Gyulai úti, a Berényi úti és a Pataky László – Franklin utcai kerékpárforgalmi létesítmény létrehozásával” című projekt megvalósításához tartozóan forgalomterelésekre, korlátozásokra kerül sor.

A kivitelezési ütemterv szerint ebben az évben

  • a Körte sori és Gyulai úti kerékpárút létesítése során 2018. február végéig elkészül a csapadékvíz csatorna Gyulai út és a Degré utca közötti teljes szakasza, 2018. februárban és márciusban elkészül a Degré utca és az Élővíz-csatorna közötti teljes szakasza, 2018 márciustól folytatódik a Körte sori és a Gyulai úti kerékpárút építés.
  • a Berényi úti önálló kerékpárút kiviteli munkálatok folytatása 2018. február végétől várható a kerékpárúton kívül eső víznyelő és tisztító aknák beton gallérjainak megépítésével, a kapubejárók szegélyezésével és végleges megépítésével, illetve a tereprendezéssel. A kerékpárút Szarvasi út - Vigasz utca közötti szakasza, a Vigasz utca - Zrínyi utca fennmaradó része, a Mokry - Munkás utcai szakasza, a Szarvasi út - Vigasz utca közötti kerékpárút szakasz az új építésű csatornával, a Mokry és Munkás utca közötti szakasz közmű kiváltás miatt is ebben az évben kerül megépítésre.
  • a Pataky László utcai kerékpárút és a Franklin utcai kerékpársáv építése 2018. január hónap végétől folytatódik a Stromfeld utcánál elkészült új buszmegálló mögött tervezett gyalog- és kerékpárút szakasz, a Franklin utcai szakasz, a Pataky utca és Franklin utcai csomópont, valamint a Szarvasi út és a vasúti átjáró közötti szakasz megépítésével.

A kiviteli munkák legkésőbb 2018. szeptember 30-ig befejeződnek.

 

Forgalomkorlátozás 2018. január végétől

 

Pataky László utca: Szarvasi úttól a vasúti átjáróig terjedő szakaszon sebesség korlátozásra, útszűkületre, lokális félpályás korlátozásra kell számítani. Az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedhet.

Franklin utca: a Franklin utcai szakaszon, a Pataky utca és Franklin utcai csomópontban a kerékpárforgalmi létesítmények építése miatt sebesség korlátozásra, útszűkületre, lokális félpályás korlátozásra kell számítani. Hasonló korlátozásokra kell számítani 2018. január végétől a Franklin utcai szakaszon fakivágási munkák elvégzése miatt és az azt követő közműkiváltások, elektromos hálózat átépítése miatt. Az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedhet.

A területeken dolgozó felelős kivitelező:

Galéria Invest Kft.

Székhely: 5600 Békéscsaba, Irányi u. 2. I/5. Telefon: 66/333-447

 

Körte sor: fakivágási munkák végzése és a kiviteli munkák folytatása miatt a szakaszon sebesség korlátozásra, útszűkületre, lokális félpályás korlátozásra kell számítani. Az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedhet.

A területen dolgozó felelős kivitelező:

„KOPP” Export-Import Kft.

Székhely: 5600 Békéscsaba, Dobozi út 7.    Telefon:30/2199-736

 

Forgalomkorlátozás 2018. február végétől

 

Berényi út: A Vígasz utca és a Szarvasi út közötti szakaszon sebesség korlátozásra, útszűkületre, félpályás korlátozásra kell számítani. Számítani kell továbbá, hogy időszakosan szükségessé válik a gyalogosforgalom korlátozása, illetve terelése. Az építési anyagok helyszínre történő szállítása miatt a tehergépjármű forgalom megnövekedhet.

A területeken dolgozó felelős kivitelező:

Épcenter Kft.

Székhely: 5553 Kondoros, Csabai út 41.  Telefon: 66/333-447

 

Az építési munkákkal érintett területeken a kivitelező folyamatosan tájékoztatja az ingatlantulajdonosokat a tervezett beavatkozásokról.

Kérjük az erre közlekedőket, vezessenek óvatosabban, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait, legyenek türelmesebbek.

A beruházási projekttel kapcsolatos bejelentések, kérdések, észrevételek e-mailben a bcsvarosfejlesztes@bekescsaba.hu címre, illetve postán, személyesen a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Szent István tér 10. sz., 1. emelet 3. iroda címre küldhetők. (Levélben tett bejelentés esetén ne maradjon el az értesítési cím pontos megjelölése.)

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projekt azonosítószáma: TOP-6.4.1-15-BC1-2016-00001

 

 

További programok »

FEL