Fordulás után jött a papírforma

2016. szeptember 28. 14:59 | behir.hu

A férfi kézilabda NB I 4. fordulójában Szegedre látogatott az Orosháza csapata. Az első játékrész végén még döntetlent mutatott az eredményjelző, a fordulást követően azonban érvényesült a papírforma, a Bajnokok Ligája-résztvevő Szeged magabiztosan győzött.

Mol-Pick Szeged - Orosházi FKSE-LINAMAR 36-22 (14-14)

Kézilabda NB I-es férfimérkőzés, Szeged, 800 néző. V.: B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária.
Szeged: Sierra — Bóka 4 (2), Bodó 3, Zubai, Obranovic 3, Balogh Zs. 3, RODRÍGUEZ 5. Cs.: GONCALVES 4, Skube 3, Buntic, Blazevic, Sostaric 4 (1), BÁNHIDI 4, Gaber 3. Vezetőedző: Carlos Pastor.
Orosháza: Herjeczki — NÉMETH L. 5, Markoski 1, Buday 4 (2), Milas 1, Oláh T. 3, Pásztor M. Cs.: Miklós (kapus), Morva, Németh G., Döme, Levy, Tárkányi, ANTAL 4, Radojevic 3, Knezevic 1. Vezetőedző: Vladan Jordovic. Kiállítások: 8, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 5/3, ill. 3/2.

Az orosháziak nem nevezték a beteg Komporály Attilát és Ferenczi Botondot. Jól tartotta magát a Zubait remekül semlegesítő, keményen védekező és rámenősen támadó Orosháza, felváltva estek a gólok. Az orosházi nevelésű válogatott Balogh Zsolt még egy hétméterest is elhibázott, míg Buday már a második találatánál járt egykori csapata ellen, először juttatva vezetéshez együttesét. A folytatás is jól alakult, hiszen az orosházi „cséká”, Németh László virgonckodott a szélen, nem egészen negyedóra alatt már a harmadik gólját szerezte. Milas megmozdulása következett és 7-5-öt mutatott az eredményjelző. Pillanatok kellettek csak a szegedieknek ahhoz, hogy utolérjék lelkes vendégeiket. Továbbra is sok hibával játszott a Szeged, Balogh Zsolt után Sostaric is hetest rontott, míg Antal akcióból nem hibázott. Egy gyors 3-0-ás szegedi rohammal ugyanakkor már Tisza-partiak kerültek kétgólos előnybe, majd Németh László zárkóztatta csapatát, igaz közben Milast kiállították. A zöld-sárgák derekasan tartották magukat a kulcsembereit — Goncalves, Skube — sorra harcba dobó szegediek otthonában, újra és újra behozták minimális hátrányukat, egy perccel a szünet előtt a korábbi mérkőzéseken kevesebb lehetőséghez jutó Oláh Tamás egalizált.

Alaposan meghajtotta a második felvonás elejét a Bajnokok Ligájában is nagy célokat dédelgető Szeged, Rodríguezék nem egészen három perc alatt zsinórban lőtt négy góljukkal először birtokolhattak négy gólos előnyt. A játékvezetők elkezdték „kiszórni” a vendégeket, akik azonban még így is igyekeztek kapaszkodni. A játékrész derekához közeledve kezdte felőrölni vendégét a Tisza-parti együttes, amely hat perc alatt egy 6-0-ás szériával egyre nagyobbra hizlalta előnyét. A 49. percben már tizenegy volt közte. A véghajrában kicsit visszavett a tempóból a házigazda, amely érvényesítette a papírformát.

Vladan Jordovic: Sajnos több játékosom is betegséggel küszködött. Az első félidőben és a második egy részében is nagyon jól tartottuk magunkat, de az erőszakosan küzdő magas szegedi játékosokkal nem tudtuk felvenni a harcot. Nem reális ez a nagy különbség.

Forrás: ofkse.hu

FEL