Folytatódott a sporthétfő: Most is a mozgás népszerűsítése a cél – galériával

2021. szeptember 14. 16:58 | Csiffáry Zsuzsanna

Az önkormányzat 2014 óta minden évben megrendezi Békéscsaba főterén a Sporthétfő elnevezésű programsorozatot. Az idei harmadik alkalmon tizenöt helyi egyesület képviselőivel találkozhattak a mozogni vágyók.

Foci, kick-box, tánc és kosárlabda – csak négy sportág azok közül, amelyekkel megismerkedhettek a Szent-István térre látogatók hétfő délután. A több éves hagyománynak tekinthető sporthétfőknek csapatépítő és toborzó szerepük van. 

– Szeretjük a sporthétfőket, az különösen jó, hogy augusztus végén és szeptember elején van, amikor az iskolai beíratkozások zajlanak. Sokan nem tudják, hogy melyik sportágat válasszák – fogalmazott Jancsika Árpád a Békéscsabai Kosárlabda Klub vezetőedzője. 

A kosárlabda klubot ezúttal az U12-es és az U14-es előkészítő korosztály képviselte. A vezetőedző hozzátette, hogy több játékos is egy ilyen eseményen figyelt fel a csapatra és választotta ezt a sportágat. Olejár Martin utánpótlás játékos elmondta, hogy a kosárlabda nélkül elképzelhetetlen számára az élet, mert ez a neki való sport és szeretne egy feljebb lévő osztályba kerülni.

 Az eseményen résztvevők egyik fontos célja az, hogy bemutassák a saját sportágukat az érdeklődőknek. Váradi Ádám a Békéscsaba 1912 Előre II. játékosa hozzátette, hogy fontos a klub számára a labdarúgás népszerűsítése. 

A Békéscsaba 1912 Előre második számú csapata a nyári osztályozót követően az NB III-ban kezdhette meg a 2021-22-es bajnoki idényt. Brlázs Gábor elmondta, hogy minden héten vannak bajnoki mérkőzések és készülnek a jövőheti keddi mérkőzésre, ugyanis a DVTK-val fog játszani a csapat Diósgyőrben.  

A koronavírus-járvány miatti tavaszi leállás után elindultak a hazai kick-boksz versenyek is. A fiatal csabai versenyzők sűrű programjuk mellett idén sem hagyták ki a hétfői programot. 

A Sporthétfő jövő héten, szeptember 20-án folytatódik, amikor újabb 15 békéscsabai sportegyesület mutatkozik be az érdeklődőknek a Szent István téren.

Galéria

További programok »

Sport

Két veretlen csapat a csabai kispályás mezőnyben - a 13-14. forduló eredményei

Szeptember első két hetében folytatódott a városi kispályás labdarúgó bajnokság 2020/2021-es kiírásának tavaszi szezonja a megyeszékhelyen. A tavaly elindított idény áprilisban nem folytatódott a koronavírus-járvány miatt, így a csapatok most játsszák le a bajnokság második felét. Kövesse velünk minden héten a több mint hatvan csapattal zajló megmérettetés eseményeit! Következzenek az 13. és a 14. forduló eredményei!
17:44
FEL