Folyamatosan szolgálatot teljesít a Viharsarokban a koraszülött mentőautó

2019. szeptember 19. 13:25 | behir

Csak az elmúlt három hónapban 55 esethez riasztották a koramentőket.

A mentőautó megvásárlásáért 2016-ban indítottak gyűjtést, amely két éve annyira sikeres volt, hogy kevesebb, mint egy év alatt 55 millió forint gyűlt össze vállalkozói, önkormányzati és magánszemélyektől érkező adományokból. Az adománygyűjtésről szóló cikkeinket erre a linkre kattintva találják meg

A mentőautó márciusban azonnal szolgálatba állt azt követően, hogy beszerezték a koraszülöttek mentéséhez, ellátásához szükséges eszközöket – tájékoztatott dr. Abdulrahmann Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány elnöke, aki azt is elmondta, hogy csak az utóbbi három hónapban 55 esethez riasztották őket, míg három esetben az Országos Mentőszolgálatnak is segítséget nyújtottak. Az elnök kitért rá, hogy a mentőautó otthoni szüléseknél és a koraszülöttek szegedi kórházba való szállításánál is folyamatosan szolgálatot teljesít. Azt is kifejtette, hogy a mentőautó és személyzete Békéscsabán napi rendszerességgel dolgozik, konzíliumra is szállítják a gyerekeket. A napokban többek közt Kisdombegyházon, Kevermesen, Orosházán és Kecskeméten mentettek meg koraszülött gyermekeket.

 

További programok »

Itthon

Lélekmozgató békéscsabai program a Magyar Parasport Napja alkalmából

A Magyar Paralimpiai Bizottság, valamint a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) a békéscsabai önkormányzattal közösen szervezte meg a Magyar Parasport Napját szombaton délelőtt. A "Lélekmozgató" elnevezésű kétórás programnak a Csaba Center adott otthont.
13:51
FEL