Nem vagyok egyedül - piknik a koraszülöttekért

2023. július 1. 18:34 | Csiffáry Zsuzsanna

A hagyományoknak megfelelően a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont parkjában tartották meg az V. Kora PICniket szombaton délelőtt. A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány és a Korábban Érkeztem Alapítvány, valamint a gyulai önkormányzat közösen fogott össze annak érdekében, hogy üzenetet küldjön a világnak,a koraszülötteknek és hozzátartozóiknak egyaránt, még pedig azt, hogy: nem vagyok egyedül.

Immár ötödik alkalommal szervezték meg az eseményt a Gyula ékszerdobozának nevezett Almásy-kastély látogatóközpont parkjában. A szervezők számos kísérőprogrammal készültek a kilátogató családoknak. A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumi elnöke hangsúlyozta az események több célja is van.

Nagy öröm számomra és a szervezők számára is, hogy ötödjére tudtuk megszervezni ezt a pikniket. Ennek legfőképpen az a célja, hogy támogassuk azokat a családokat, akik sokáig voltak a koraszülött osztályon. Azt szeretnénk üzenni a mai eseménnyel, hogy se a koraszülölttek, se a koraszülöttek családtagjai ne érezzék magukat magányosnak, tudják azt, hogy nincsenek egyedül. Szerettük volna megmutatni másoknak is, hogy van élet a koraszülött osztály után is  fogalmazott dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed

Az elnök kiemelte, hogy a színpadon fellépő Sárosi Tamás, szintén koraszülött, és a nap díszvendége, aki mind a tanulásban, mind a zenében kiemelkedő tehetség. 

Közel három éve dobolok, azért kezdtem el, mert láttam azt, hogy a zene mennyi embert boldoggá tesz. Volt egy kis vívódásom, hogy a zongorát vagy a dobolást válasszam, de végül nem bántam meg, hogy az utóbbi mellett tettem le a voksomat – fogalmazott Sárosi Tamás. 

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

A Korábban Érkeztem Alapítvány alapítója kitért a közösségi programok jelentőségére. 

– Azt gondolom, nagyon büszkék lehetünk, hogy töretlenül megszervezhette ezt a rendezvényt a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány és az önkormányzat, hiszen ennek fontos üzenete van, ilyen például, hogy minden gyermek kincs, és amikor idejön egy koraszülött gyermek és a családja, akkor itt boldog és önfeledt lehet. Évről évre látjuk, hogy mennyit fejlődnek ezek a gyermekek, hogy ebbe az óriási világba bele lehet nőni. A maihoz hasonló rendezvényeken barátságok szövődhetnek. A másik üzenet, hogy nekünk, civileknek kötelességünk összefogni és segíteni másokon, hiszen vannak olyan emberkék, akik sokkal nehezebben kezdik el az életet. A társadalomban is erősíteni kell a megértés és a segítségnyújtás fontosságát  mondta Rádi Kata

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

Alt Norbert, Gyula alpolgármestere, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány alapítója felidézte, hogy a szervezetet 2016-ban hozták létre azzal a céllal, hogy Békés vármegyének is legyen saját koraszülött mentőautója, támogatva ezzel azokat, akiknek születés után azonnal meg kell menteni az életét. 

A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány következő eseménye november 17-én lesz a koraszülöttek világnapja alkalmából. 


Galéria

 

 

További programok »

FEL