Fogyasztóvédelmi tanácsadás nyugdíjasoknak

2016. január 22. 15:46 | Balázs Anett

Ingyenes fogyasztóvédelmi tanácsadást tartottak január 21-én, csütörtökön a Békéscsaba Városi Nyugdíjas Egyesületben. Az előadáson az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület szakembere tájékoztatta a szépkorúakat, a manapság divatos árubemutatók és utazással egybekötött termékvásárlás buktatóira.

Ki ne hallott volna a termékbemutatókat szervező vállalkozások trükkös szerződéskötési módszereiről, nyereményjátékaikról. Ezek az ajánlatok leggyakrabban az idősebb korosztályt célozzák meg, akik nem biztos, hogy minden esetben tisztességes áruvételbe bonyolódnak. A nyugdíjas egyesület mindezek megelőzésére tartott ingyenes fogyasztóvédelmi tanácsadást tagjai számára.

– Vannak olyan tagjaink, akik már 40 éve nyugdíjasok, tehát nagyon fontos, hogy a hibákra felhívják a figyelmünket, és kapjunk egy lehetőséget arra, hogy mi ezt megtanuljuk, arra, hogy tudatos fogyasztói magatartást tanúsítsunk, illetve hogy elsajátítsuk a helyes módszereket, hogy nehogy belessünk ebbe a hibába – mondta el Obsuszt András, az egyesület elnöke.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület fontosnak tartja, hogy kellő tájékoztatást nyújtson az érintett felek, jelen esetben az nyugdíjas korosztály számára.

– Leggyakrabban azok az esetek fordulnak elő, amikor meggondolatlanul mennek bele nagy érétkű vásárlásba a nyugdíjasok, amihez sajnos a pénzintézetek gyorskölcsönnel sietnek az árubemutatót szervezők segítségére – hangsúlyozta Ivanics Katalin, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Békés Megyei Szervezetének vezetője.

Az egyesület bízik abban, hogy a megfelelő tájékoztatás, a figyelemkeltés, mind-mind nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a szépkorúak a számukra legjobb döntést hozzák meg, ha ilyen helyzetbe kerülnek.

További programok »

FEL