Címke: fogyasztóvédelem

2023. június 14.

Teljes gőzzel ellenőrzik a kötelező akciózás szabályainak betartását

Az Igazságügyi Minisztérium szakmai irányítása alatt működő fogyasztóvédelmi hatóság rendkívüli témavizsgálatot rendelt el hétfőn szerte az országban, hogy ellenőrizzék, hogy a családok védelmében meghozott új inflációellenes intézkedést maradéktalanul alkalmazzák-e a kereskedők - közölte a Facebook-oldalán Kupecki Nóra alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár.
2023. június 14. 07:31 | behir.hu
Tovább olvasom
2023. január 20.

Internetes csapdára figyelmeztetnek az európai hatóságok

Az uniós fogyasztóvédelmi hatóságok trükkös gyakorlatra hívják fel a figyelmet az online térben: egyes cégek rejtett módon veszik rá a gyanútlan felhasználókat szolgáltatásaik előfizetésre. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is találkozott már hasonlóval, mostantól pedig a bankkártya-társaságok is segítik a hatóságok a fellépését.
2023. január 20. 18:39 | behir.hu
Tovább olvasom
2022. augusztus 17.
2022. május 25.

Közel 58 millió forintot köteles visszafizetni a CIB Bank ügyfeleinek

Az MNB 10 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a CIB Bankra és kötelezte közel 58 millió forint jogtalanul felszámított díj visszatérítésére is ügyfelei számára. A bank megsértette a kamat, díj és egyéb költség vagy feltétel pénzügyi szolgáltatásra irányuló szerződésben való egyértelmű meghatározására vonatkozó jogszabályi rendelkezést, mivel hitelkártyáinál a hitelkereten felül további összeg lehívását engedélyezte, amely lehetőségről azonban nem tájékoztatta az ügyfeleket.
2022. május 25. 12:30 | behir.hu
Tovább olvasom
2022. április 28.

Kültéri berendezések ellenőrzésével folytatódnak a fogyasztóvédelmi vizsgálatok

Április végén a sportparkokkal kezdődött meg a hagyományos nyár eleji vizsgálatsorozat. A kültéri szórakoztatási célú berendezések éves felülvizsgálatát hosszú ideje végzi a hatóság, tavalytól már a kondiparkokban működő sporteszközökkel is foglalkozik. A használók biztonságos kikapcsolódása érdekében a megfelelő dokumentumok, jelölések és tájékoztatás meglétét ellenőrzik országszerte - tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtöki közleményében az MTI-t.
2022. április 28. 18:22 | behir.hu
Tovább olvasom
2022. február 21.

Egyre kifinomultabb módszerekkel tálalják silány portékáikat a csaló honlapok

Erőfeszítés nélküli, szupergyors gyógyulással, fogyással vagy nyelvtanulással kecsegtetnek a csodát ígérő termékeket árusító, tisztességtelen weboldalak. Égbekiáltó lódításaikat körmönfontnak szánt, de szintén könnyen leleplezhető fals állításokkal igyekeznek hitelesíteni. A fogyasztóvédelem a többszörösen szabálysértő tartalmak kiszűrése mellett rendszeres tájékoztatással is éberségre inti a vásárlókat - fogalmazott hétfői közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
2022. február 21. 17:19 | behir.hu
Tovább olvasom
2022. február 4.
2022. február 2.
2022. február 1.

Mindenhol ellenőrzik majd az élelmiszerárstop betartását

Február elsejétől május elsejéig az ország minden részében vizsgálják az élelmiszerárstop betartását a megyei és fővárosi kormányhivatalok fogyasztóvédelmi munkatársai. A kedden induló helyszíni ellenőrzések a tavaly október közepi szinten maximált árra, az érintett termékek mennyiségére és az élelmiszerárstopról szóló tájékoztatásra is kiterjednek.
2022. február 1. 11:15 | behir.hu
Tovább olvasom
2022. január 19.
FEL