Online táncoktatás a FitDance Centernél

2020. május 4. 08:39 | Csiffáry Zsuzsanna

A karantén időszakában minden oktatási intézmény online módon adja le az anyagait a diákoknak. A FitDance Center tánciskolában zárt internetes csoportban teszik közzé az órai anyagokat. A táncpedagógusok szerint egy óvodás korú gyermeket nehezebb az új tanítási módszerrel oktatni.

A FitDance Center SE tánciskolában jelenleg zárt csoportokban tartják az órakat. Visszajelzés esetén segítséget is nyújtanak a diákoknak.

Molnár Sándor elmondta, hogy az online órákat az általános óráknak megfelelően vezeti le: így a lépések sorrendben a bemelegítés, majd megmutatja a lépéseket, aztán következik a levezetés. Mint mondta: a tánc számára meditáció, önismeret. Pedagógiájuk küldetése, hogy a táncosoknak ne a külvilágnak való megfelelés legyen a cél, sokkal inkább kell tudatosítani azt, hogy önmagukban tegyenek rendet.

A táncos bevallása szerint nemcsak a karantén adta lehetőségekhez való alkalmazkodás nehéz. Elmondta, hogy éppen életmódváltásban van, diétát tart. Emellett online képzik magukat, külföldi táncosoktól tanulnak újabb lépéseket és mozgáskifejezéseket.  

Egészen kicsi táncosokat is oktatnak, akiket még nehezebb az új tanítási formában megfogni.

- A piciket szülői segítség nélkül, online formában nagyon nehéz lefoglalni. Számukra különösen fontos a személyes kontakt, ami egy normál táncórán megtörténik. Ez a helyzet nagy kihívás elé állította a táncoktatókat, szülőket és minden táncolni vágyó diákot is. Azon dolgozunk, hogy a tánc szeretete és gyakorlása ne lankadjon ebben az időszakban - tette hozzá Kerekes Judit táncpedagógus, a FitDance Center SE vezetője. 

 

Galéria

 

 

További programok »

FEL