Jubilál a FitDance Tánciskola – nagyszabású gálával ünnepeltek (galériával)

2023. június 26. 09:12 | Kovács Andrea

A hiphop táncoktatás Békéscsabán az elmúlt két évtizedben szorosan összefügg a Fitdance Center SE nevével. Évzáró gálájukon különböző korosztályú csoportjaik a legújabb koreográfiákkal léptek színpadra, a fináléban pedig a tanárokkal együtt mutatták meg, milyen amikor a tánc ereje összekovácsol. Az est két műsorvezetője Köllő Babett és Dombóvári Vanda volt, és egy dal erejéig Gubik Petra is csatlakozott az ünnepi gálához. Valamilyen módon mindhárman kötődnek a tánciskolához.

A FitDance Center SE ünnepi gálaműsora Gubik Petra színművész, énekes fellépésével indul, aki Katona Klári: Játsz még című számát énekelte el.

 – 19 évesen léptem be először a Békéscsaba Jókai Színház kapuján, tulajdonképpen itt váltam felnőtt, érett művésszé, emberré, nővé. Én Békéscsabát a mai napig a második otthonomnak tekintem, nagyon sokan hiszik rólam a szakmában is, hogy idevalósi vagyok. Egyébként Szabolcsból származom, de azt gondolom, hogy az életemnek nagyon fontos részét töltöttem itt és olyan meghatározó élményeket, pillanatokat szereztem Csabán, ameylek örökre a szívemben maradnak – fogalmazott Gubik Petra.  

 

Gubik Petra is fellépett a Fitdance Center Se jubileumi gáláján (fotó: Máthé Csongor)

 

A színművész elmondta, hogy a FitDance tánciskola két kedves tanára, Kerekes Judit és Molnár Sándor jó ismerősei és  barátai.

 – Sanyival a Színitanházban egy évfolyamra jártunk, csak én színész osztályban végeztem ő pedig táncosként. Juci pedig engem is tanított táncolni, majd amikor később a színházban játszottam, koreografált. Azt gondolom, hogy nagyon jó barátságot ápolunk. Van, hogy sokáig nem találkozunk, de tartjuk a kapcsolatot és amikor újra összefutunk ugyanott folytatjuk ahol abbahagytuk, érezzük egymást lelkileg, és ez nagyon fontos. Éppen ezért amikor hívtak, hogy vegyek részt a 20 éves gálán,  nem volt kérdés, hogy időt szakítok erre é – árulta el Gubik Petra.

 

A két műsorvezető: Dombóvári Vanda és Köllő Babett (Fotó: Gábriel János)

 

A gála vendég műsorvezetője Köllő Babett volt aki elmondta, hogy a FitDance tánciskolából eddig csak Molnár Sanyit ismerte, aki a közkedvelt tehetségkutató műsorban a versenyzője volt.
– Megkeresett és azt mondta szüksége van rám a gálán, én meg szívesen jöttem. Amikor beválogatok egy versenyzőt a csapatomba, nemcsak 8-10 hétig foglalkozom velük, hanem
később is felelősséget érzek irántuk és rendelkezésükre állok, amikor csak tudok. Ha Sanyi tíz év múlva is hívni fog, én akkor is jövök, mert ő az én mentoráltam, és kicsit mindegyikük olyan mintha a gyerekem lenne  –  jegyezet meg Köllő Babett.

 

 Dombóvári Vanda és Köllő Babett (Fotó: Máthé Csongor)

Elmondta, hogy Békéscsabán egyébként játszott már a színházban, és egy hétvége erejéig lakott is itt, de sajnos nem sokat látott a városból.
– A hiphop tánchoz nincs különösebb kötődésem azonkívül, hogy nyilván fiatalabb koromban a diszkókban táncoltam rá. Balett-táncosként diplomáztam Pécsen az egyetemen, ahol tanultam színpadi táncokat, de a hiphop nem volt közte és valószínűleg viccesen is csinálnám, mert ez a  laza stílus nem kimondottan egy balett-táncosnak van kitalálva - fogalmazott Köllő Babett.

 Dombóvári Vanda és a csabai ovisok (fotó: Gábriel János)

 

Dombóvári Vanda már nem először működött közre a FitDance tánciskola műsorán.

– Pont ezen a helyszínen körülbelül öt évvel ezelőtt konferáltam a csapatot, egy szintén nagyszabású rendezvényen, de a divatnapokon ősszel és tavasszal rújra és újra találkozunk. Sanyitól mindig azt kérem, hogy egyet énekeljen nekünk, és velük már merek viccelődni is, mert van olyan jó a viszonyunk. Elképesztően profi a csapat, lelkesek, odaadóak és látszik, hogy nagyon szeretik a gyerekeket. Amióta nekem is van egy kisfiam, mindig azt figyelem emennyire törődnek a gyerekkekkel, milyen a kommunikáció, a tehetséggondozás. Nagyon tetszik az a fajta tyúkanyóság  amit a Judit képvisel és Sanyi meg a maga humorával, különlegességével, mint egy karmester, elementáris erővel állítja össze az egészet.

 

A FitDance Tánciskola finálé, tanárok és tanítványok együtt a színpadon (fotó: Gábriel János)

 

A 20. jubileumi táncgálán felléptek a békéscsabai és gyulai ovis, kisebb- és nagyobb általános iskolás, valamit középiskolás korú gyermekekből álló csoportok, akik  legújabb tánckoreográfiáikat mutatták be a közönségnek. Bemutatkoztak a tánciskola legfiatalabb tanárai, a fináléban pedig az FitDance Center SE alapítója Kerekes Judit és az iskola második legrégebbi tanára Molnár Sándor is együtt táncolt a tanítványokkal.

 

Galéria

 

További programok »

Kultúra

Több kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a Munkácsy Negyed intézményei

A nyári hetekben a családok kedvenc programjai közé tartozik a strandolás, a játszóterezés, illetve a kirándulás. A gyermekfelügyeletben a nagyszülők is kiveszik a részüket, emellett sokan élnek a táborozás lehetőségével. Békéscsabán a Munkácsy Negyed intézményei is biztosítanak lehetőséget a kikapcsolódásra.
2024. július 22. 12:15
FEL