Filmes podcastot indít a Békéscsabai Médiacentrum

2021. február 11. 15:08 | behir.hu

A podcast műfaja Magyarországon is egyre népszerűbb. A Békéscsabai Médiacentrum munkatársai ebben a műfajban indítanak filmes beszélgetőműsort Apa mozit hajt címmel, amely pénteken debütál a közönség előtt.

A különböző médiamegosztó platformokon manapság egyre több hazai készítésű hang- vagy videosorozattal találkozhatnak az érdeklődők. A Békéscsabai Médiacentrum két munkatársa olyan podcast készítésébe fogott, ahol kötetlen formában beszélgetnek a filmes világ friss és klasszikus alkotásairól, de a trendekről és a zsánerekről is szó esik.

– Ebben a műsorban vélemények hangzanak el, időnként talán egészen sarkosan. Ez nem baj, hiszen ezek vagyunk mi. Egy műsor attól lesz autentikus, hogy abban időnként elhangzanak olyan dolgok, amivel nem mindenki ért feltétlenül egyet. Előfordulnak tévedések is, emellett viszont jól megfogalmazott, átgondolt érvek mentén zajlik a beszélgetés – fogalmazott D. Nagy Bence, a podcast ötletgazdája. Mint mondta, egy ilyen jellegű műsor esetében a legfontosabb, hogy a beszélgetőpartnerek egy hullámhosszon legyenek.

Kötetlen beszélgetés a stúdióban. (Kép: Bagi József)

 

A podcast az Apa mozit hajt címet kapta, hiszen mindkét műsorvezető gyakorló apuka, ez pedig az induló sorozat hangvételében is kiemelt szerepet kap.

– A műsoron belül apukaként is nyilatkozni kell. Ebből kifolyólag szerintem összetett és nagyon érzékeny húrokat pendíthetünk meg egy-egy adás alatt. A háttéertudást, a szakmai szempontokat Bence szállítja majd, én pedig úgymond a népítéletet képviselem, leheletnyi lazasággal – összegezte Sipos Gábor, a podcast másik műsorvezetője.

A filmes beszélgetések minden héten új témát járnak körül, a tervek szerint egy-egy esetben vendégek bevonásával is. A podcast nem utolsósorban friss színt is jelent a médiacentrum palettáján.

– Ez a fajta platform nemcsak a békéscsabai, hanem a Békés megyei médiából is hiányzik. A Békéscsabai Médiacentrum ebben is szeretne élen járni, ezért is biztosítottunk teret a kezdeményezésnek. Bízunk benne, hogy a hallgatóknak is ugyanúgy fog tetszeni, ahogy nekünk tetszik – emelte ki Diós Zsolt, a Békéscsabai Médiacentrum ügyvezetője.

 

Az Apa mozit hajt filmes podcast első adása pénteken 17:00 órától debütál a behir.hu Youtube-csatornáján.

 

További programok »

FEL