Bebeszélő – Új podcastot indít a Békéscsabai Médiacentrum

2021. december 14. 15:15 | Vári Bianka

A podcast műfaját elsőként honosította meg a megyében a Békéscsabai Médiacentrum. A médium most új műsort indít „Bebeszélő” címmel, melyben a beszélgetőpartnerek három különböző nézőpontból járják körül az aktuális témákat.

A Békéscsabai Médiacentrum új podcastjében D. Nagy Bence vezetésével Erdei-Kovács Zsolt és Sukmarci beszélgetnek a legváltozatosabb témákban.

– Úgy éreztem, hogy egyrész van rá fogadókészség, másrészt hadra fogható emberfő is itt a cégen belül, hogy kicsit közéleti, kicsit hétköznapi – akár a magaskultúrát, a popkultúrát, vagy az ezek alatti szinteket érintő – témákról beszélgessünk, amely nemcsak a hallgatókat érdekelheti, hanem egyúttal valamifajta intellektuális kihívást is hoz – mondta el D. Nagy Bence, a műsor ötletgazdája.

Such Marci, az új műsor egyik társszerkesztője elmondta, hogy az előre megbeszélt témák mellett minden alkalommal lesz "zsákbamacska" is, amelyről a másik két személy nem tud, míg Erdei-Kovács Zsolt azt hangsúlyozta, hogy a műfaj leginkább korszerű rádióműsorhoz hasonlítható, legfőbb jellemzője pedig az, hogy egy érzékszervre, a fülre hat.

– Szeretném, hogyha nemcsak a fülre, hanem mondjuk a szívre és az észre is tudna hatni. És ez akkor tud működni, hogyha különféle személyiségek egy platformon beszélgetnek, úgyhogy én törekszem arra, hogy egyrészt békesség legyen, másrészt legyen egyfajta érdekes véleményütköztetés, amelyből a hallgató is épülni tud – tette hozzá Erdei Kovács Zsolt.

A Békéscsabai Médiacentrum ügyvezetője elmondta, hogy a cég mindig nyitott az új ötletekre. Diós Zsolt hozzátette: ennek is köszönhető, hogy még tavasszal, a megyében elsőként indítottak podcastet, de az év végére is jutott az újdonságokból.

– Azt gondolom, hogy ez egy nagyon izgalmas új kezdeményezés. Ezúttal három férfi ül le, és beszélget kéthetente egymással. Először három adás megy ki, ezt még az idei évben meghallgathatják az érdeklődők, utána pedig a jövő évtől kéthetente jelentkezünk új műsorral. Én már meghallgattam pár felvételt, és szerintem nagyon jónak ígérkezik  – fogalmazott az ügyvezető.

A „Bebeszélő” első adása csütörtökön debütál a legnépszerűbb videómegosztó oldalon, de a műsor a tervek szerint más felületeken, így például a Spotify-on is elérhető lesz majd a jövőben.

További programok »

FEL