Figyeljünk a folyadékpótálsra a nyári melegben!

2017. június 23. 07:24 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A nyári hőségben fokozottan oda kell figyelnünk a folyadékpótlásra, ebben segítenek a víziközmű szolgáltató munkatársai, ugyanis ha tartós a kánikula, akkor lajtos kocsiból osztanak vizet Békéscsaba belvárosában. Csütörtöktől az egész ország területén másodfokú hőségriasztás van érvényben.

Az emberi szervezet 60-70 százaléka víz. A vízháztartásunk fenntartása érdekében fontos a megfelelő folyadékpótlás. A javaslatok szerint általában két - két és fél liter víz elegendő naponta, ugyanakkor a nyári kánikulában ennek akár kétszeresét is elfogyaszthatjuk. A szakemberek szerint már az elmúlt néhány napban érezhetően megemelkedett a háztartások ivóvízfogyasztása.

– Június első napjaitól kezdve a vízfogyasztás emelkedni kezd, megfelelően a hőmérséklet emelkedésével. A kiugró időszak a július közepétől augusztus közepéig terjedő intervallum. Amennyiben szükséges, új kutakat fogunk elindítani és ki tudjuk szolgálni a szomjazókat - tájékoztatott Diós Zsolt, az Alföldvíz Zrt. kommunikációs munkatársa.

A víziközmű szolgáltató a nyári melegben Békéscsabán, a Korzó tér környékén oszt ivóvizet a lakosságnak azért, hogy elviselhetőbbé tegye a kánikulát.

 

A hírről készült videó anyagunk:

 

További programok »

FEL