Fidesz: Nem méltó a megyei képviselőségre a Momentum megyei elnöke - közlemény

2020. február 20. 14:40 | behir

A FIDESZ a Momentum megyei elnökének vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségével kapcsolatban sajtóközleményt adott ki, amelyet eljuttatott szerkesztőségünkbe is. A közleményt az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

Nem méltó a Békés Megyei Önkormányzatban betöltött tisztségére a Momentum Békés megyei elnöke, aki felszólítás ellenére sem tett eleget határidőre vagyonnyilatkozat tételi kötelezettségének. A megyei önkormányzat február 20-ai, kétegyházi kihelyezett közgyűlésén szégyenszemre fel kellett állnia a képviselők asztalától, a Momentumos politikus sértődötten ült át a vendégek közé. Ilyen eset nem történt a rendszerváltás óta, példátlan mind a Békés megyei, mind más megyei önkormányzatok esetében is.

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény rendelkezése értelmében az önkormányzati képviselő ilyen esetben nem gyakorolhatja e tisztségéből fakadó jogait, ezen felül többek között sem tiszteletdíjat, sem költségtérítést nem kaphat.

A Momentum megyei elnöke emiatt nem méltó a megyei képviselői tisztségre. Bár pártja szavakban a tisztaság és az átláthatóság híve, azonban ezeket az elvárásokat saját magukra nézve láthatóan nem tartják kötelezőnek. Szomorú, hogy a Momentum megyei képviselője ennyire nem veszi komolyan a választók képviseletére kapott felhatalmazásából fakadó kötelezettségeit.

 

Fidesz Magyar Polgári Szövetség
Békés Megyei Területi Választmányának elnöksége

 

További programok »

FEL