Fidesz: Becsapta a Békés megyei embereket a Momentum képviselője

2020. február 21. 16:07 | behir

A Békés Megyei Önkormányzat Fidesz képviselőcsoportja a Momentum megyei elnökének vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségével kapcsolatban sajtóközleményt adott ki, amelyet eljuttatott szerkesztőségünkbe is. A közleményt az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

Nem adta le határidőre vagyonnyilatkozatát a Momentumos képviselő, ezért nem gyakorolhatja a Békés Megyei Önkormányzatban betöltött tisztségéből fakadó jogait. Nem elég, hogy nem méltó a tisztségére, hanem ezt még egy ordas nagy hazugsággal is tetézte, amikor azt állította, hogy a dokumentum adminisztrációs hiba miatt nem jutott el a megyei önkormányzathoz.

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény 39.§-a alapján az önkormányzati képviselő vagyonnyilatkozatát csak személyesen adhatja át az erre kijelölt bizottság részére, erről pedig a 2019. október 21-én tartott alakuló ülés után egy tájékoztató anyagot is kapott, vagyis e-mailben nincs lehetősége a dokumentum elküldésére. Ez alapján pedig adminisztrációs hiba ilyenkor nem is történhet, mert a vagyonnyilatkozatot borítékba kell helyezni, azt lezárni, majd személyesen bevinni a Megyházára, és ott leadni az illetékeseknek.

A Momentumos képviselő az említett mondatával becsapta a választókat és elárulta saját szavazóit is, hacsak azt nem érti adminisztrációs hiba alatt, hogy mondjuk egy Soros által pénzelt álcivil irodába, vagy egy romkocsmába vitte be vagyonnyilatkozatát a Megyeháza helyett? Felszólítjuk a Momentumos képviselőt, hogy fejezze be a hazudozást!

 

Puju János
frakcióvezető
Békés Megyei Önkormányzat
Fidesz-KDNP képviselőcsoportja

 

További programok »

FEL