Címke: sajtóközlemény

2024. május 20.

8+1 tipp, hogy a fesztiválszezon valóban az önfeledt szórakozásról szóljon

Közeledik a nyár, ezzel párhuzamosan pedig hamarosan kezdetét veszi a fesztiválszezon is. Kovács Ildikó önvédelmi szakértő, instruktor szerint azonban ezek a tömegrendezvények számos veszélyt rejtenek, így nem árt már most sorra venni azokat a szempontokat, amiket mindenképp szem előtt kell tartaniuk a fesztiválozóknak a biztonságuk érdekében és a fantasztikus fesztiválélményért.
2024. május 20. 08:08 | behir.hu
Tovább olvasom
2024. május 19.

Nem az állattenyésztés a felelős a globális ivóvízkészletek csökkenéséért

Míg az állattenyésztés-ellenes narratíva képviselői rendre azt hangoztatják, hogy az ágazat veszélyezteti a lakossági ivóvízkészleteket, a tények mást mondanak. Az objektív mutatókon alapuló kutatások szerint az állattenyésztés vízigényének jelentős részét a „zöld víz”, azaz a csapadék biztosítja. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kiemelt feladatának tekinti, hogy eloszlassa az állattenyésztést, állattartartást és az állati termék-előállítást övező tévhiteket.
2024. május 19. 13:08 | Fajó Attila
Tovább olvasom

Tükörben a hazai közlekedési morál – bele mer nézni?

Idén, immár harmadik alkalommal indít közlekedésibiztonsági témájú online felmérést a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. A közvélemény-kutatás ez alkalommal az általános jellegű kérdések helyett két konkrét témakörre, a gyorshajtásra és az elsőbbség meg nem adására fókuszál. A kérdések provokatívak és elgondolkodtatóak. A kérdőívet kitöltők között tíz darab havi autópálya-matricát sorsol ki a társaság.
2024. május 19. 06:05 | behir.hu
Tovább olvasom
2024. május 17.

Motorozás határok nélkül

Az uniós áfaszabályok kijátszásával próbálta csökkenteni fizetendő adóját egy motorkerékpárokat értékesítő társaság Bács-Kiskun vármegyében. Ezúttal egy másik tagállam adóhatóságától kért információkkal göngyölítette fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a fiktív eladások hátterét.
2024. május 17. 11:55 | behir.hu
Tovább olvasom
2024. május 11.

Munkacsoport létrehozásával segíti a mentes termékek piacának fejlődését a NAK

Bővült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiemelt szakmai tevékenysége, megalakult a „Mentes“ termékek munkacsoportja, amelynek célja az előállítók szakmai támogatása és érdekeik képviselete a termékkörök szabályozási környezetének alakításában és fenntartásában, valamint a glutén-, laktóz-, tej- és cukormentes termékek minőségének biztosításában.
2024. május 11. 06:22 | behir.hu
Tovább olvasom
2024. május 3.

NAV Online: nyisson Ügyfélkaput!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az egyszerűbb és kényelmesebb adózásért. A különböző online felületek, elektronikus szolgáltatások biztonságos használatához és személyre szabott működéséhez azonosításra van szükség. Ezt a funkciót a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) látja el.
2024. május 3. 07:45 | behir.hu
Tovább olvasom
2024. április 26.
2024. április 25.
2024. április 22.

Végre hazánkban is kapható a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható.
2024. április 22. 18:12 | behir.hu
Tovább olvasom
FEL