Fibrilla a Csabagyöngyében

Fibrilla címmel nyílt meg Hidvégi Petra kiállítása a Csabagyöngye Kulturális Központban. A keramikus egy elképzelt természeti világot hozott létre és mutatja be a békéscsabai közönségnek.

– A fibrilla az ideg vagy az izomrost talán legérzékenyebb, legfinomabb része, eleme – a kiállítás címét próbálta megfejteni Herczeg Tamás, az intézmény igazgatóhelyettese után Baji Miklós Zoltán szobrász, grafikus is, aki keresztlánya tárlatát nyitotta meg a Csabagyöngyében. Hidvégi Petra gyermekkorában találkozott először a kerámiával, majd a középiskolában is ezzel foglalkozott. A műhelymunkának köszönhetően folyamatosan kísérletezik, a tárlaton látható alkotások papírrostos anyagból készültek.

– Ezek fiktív természeti terepek. Nagyon érdekel a víz alatti világ, annak ellenére, hogy rossz úszó vagyok. Természetfilmek, képek, könyvek voltak segítségemre abban, hogy ezeket a fiktív természeti motívumokat, állatokat, terepeket létrehozzam – fogalmazott Hidvégi Petra.

A darabok között akad olyan, amely hét-nyolc égetéssel készült el. A keramikus a munka végén egy arany réteggel díszítette a tárgyakat. A tárlat június 2-ig látható a Csabagyöngye Hungarikum termében.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , , ,