Felvételizők figyelmébe: rendhagyó nyílt napokat tartanak Békéscsabán

2020. október 14. 15:10 | Tóth Bianka

Többnyire az őszi hónapokban tartják a középiskolák, technikumok és gimnáziumok a nyílt napjaikat. Ez az év ebből a szempontból is más, mint a többi.

Idén több intézmény döntött úgy, hogy a koronavírusra való tekintettel nem tartja meg a pályaválasztás előtt álló általános iskolásoknak szervezett nyílt napját. A Békéscsabai Tankerületi Központ igazgatója a behir.hu megkeresésére elmondta, hogy idén a járványügyi helyzetre való tekintettel a köznevelési intézmények hagyományos jellegű nyílt napokat nem tartanak, többnyire online formában tartják meg az alkalmakat, melyre különböző platformokon meghívókat tesznek közzé.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum tagiskoláiban eredetileg a járványügyi szabályok betartása mellett több középiskola és technikum is fogadta volna a látogatókat. A legtöbb helyen előzetes regisztrációhoz kötték a részvételt, ezzel szerették volna elkerülni a tumultust és a hosszú várakozási időt. Vannak olyan iskolák is, ahol a nyílt nap virtuális: bemutatkozó videókat nézhetnek meg az érdeklődők.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerdán kiadott állásfoglalásából kiderül, nem támogatják a pályaorientációs nyílt napok megtartását. A BSZC néhány tagiskolája ennek értelmében úgy döntött, nem tartja meg ezeket az alkalmakat, hanem későbbi időpontban, online formában pótolják azokat. 

 

További programok »

FEL