Felújítanák Schéner Mihály alkotásait a Szigligeti játszótéren

2022. január 15. 07:38 | Csiffáry Zsuzsanna

Rossz állapotban vannak Schéner Mihály Kossuth-díjas művész alkotásai a békéscsabai Szigligeti utcai játszótéren, ezért Fülöp Csaba önkormányzati képviselő a felújításukat kezdeményezte. Az önkormányzat az ilyen köztéri alkotásokért felelős OMSZI Intézményfenntartó Közhasznú Társaságtól várja a szakvéleményt.

Madárformájú óriás itató, stilizált lovak, keresztet idéző alkotás, fatotemre emlékeztető oszlop. Egy közös a felsoroltakban, mégpedig az, hogy ezek a békéscsabai kötődésű, korábban a Rózsa Ferenc Gimnázium rajztanáraként is dolgozó Schéner Mihály alkotásai. A Szigligeti utcai játszótéren található látványosságok felújítását Fülöp Csaba önkormányzati képviselő indította el.

A megyeszékhely jegyzője megkeresésünkre elmondta, hogy az önkormányzat is támogatja a felújítást, ennek érdekében fel is veszi a kapcsolatot a felelős szervezettel.

Bacsa Vendel, Békéscsaba jegyzője elmondta, hogy az OMSZI Intézményfenntartó Nonprofit Kft.  minisztériumi irányítás alá tartozik, aminek alkotói művészeti igazgatósága van. A szakvéleményt ez a szervezet állítja majd ki. A jegyző hangsúlyozta: a játszótéri elemek felújítása előreláthatólag hosszabb folyamat lesz.

További programok »

FEL