Felújítanák Schéner Mihály alkotásait a Szigligeti játszótéren

2022. január 15. 07:38 | Csiffáry Zsuzsanna

Rossz állapotban vannak Schéner Mihály Kossuth-díjas művész alkotásai a békéscsabai Szigligeti utcai játszótéren, ezért Fülöp Csaba önkormányzati képviselő a felújításukat kezdeményezte. Az önkormányzat az ilyen köztéri alkotásokért felelős OMSZI Intézményfenntartó Közhasznú Társaságtól várja a szakvéleményt.

Madárformájú óriás itató, stilizált lovak, keresztet idéző alkotás, fatotemre emlékeztető oszlop. Egy közös a felsoroltakban, mégpedig az, hogy ezek a békéscsabai kötődésű, korábban a Rózsa Ferenc Gimnázium rajztanáraként is dolgozó Schéner Mihály alkotásai. A Szigligeti utcai játszótéren található látványosságok felújítását Fülöp Csaba önkormányzati képviselő indította el.

A megyeszékhely jegyzője megkeresésünkre elmondta, hogy az önkormányzat is támogatja a felújítást, ennek érdekében fel is veszi a kapcsolatot a felelős szervezettel.

Bacsa Vendel, Békéscsaba jegyzője elmondta, hogy az OMSZI Intézményfenntartó Nonprofit Kft.  minisztériumi irányítás alá tartozik, aminek alkotói művészeti igazgatósága van. A szakvéleményt ez a szervezet állítja majd ki. A jegyző hangsúlyozta: a játszótéri elemek felújítása előreláthatólag hosszabb folyamat lesz.

További programok »

Itthon

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület ad otthont az új ifjúsági irodának

Szombaton rendezte meg a Ligeti vásárt a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület, amelyen ismét szemléletformáló családi illetve gyermekprogramok valósult meg. Pócsi Gabriella, az egyesület munkaszervezet-vezetője kihangsúlyozta, hogy elsődleges céljuk az, hogy a családosoknak is biztosítani tudják a kikapcsolódási lehetőségeket. A családi napok legfontosabb eleme, hogy a helyi adottságokat kihasználva minél több aktív sportolási lehetőséget kínáljanak az érdeklődőknek.
18:05
FEL