Felszámolják a gyermekélelmezési intézményt

2022. május 26. 18:45 | Varga Diána

A dolgozók jelentős részét átveszi a Pannon Menza Kft.

Nemrég soron kívüli ülésen döntött arról a közgyűlés, hogy kiszervezi a gyermekétkeztetési feladatokat az önkormányzati cégtől egy külsős vállalkozóhoz, a Pannon Menza Kft-hez.

A döntéssel gyakorlatilag minden feladat átkerül az új vállalkozáshoz, a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény pedig június végén megszűnik. A jogutód a Békéscsabai Egészségügyi Alapellátási Intézmény lesz. Az alapellátáshoz kerül a vállalkozói szerződésben foglalt valamennyi jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése. A pénzügyi feladatok ellátásán túlmenően az étkezési ügyintézők átvétele is meg kell, hogy történjen az említett költségvetési szervhez. 

Az intézménynél 4-en a vállalkozási tevékenységben dolgoztak, az ő munkaviszonyuk megszűnik; 19 főt csoportosítanak át az alapellátási intézményhez, további 161 főt vesz át a Pannon Menza, akiket további egy évig kell foglalkoztatnia. Azok a vagyontárgyak, amelyek az új vállalkozási szerződésben nem éritnettek, részben az alapellátáshoz, részben a Csabagyöngye Kulturális Központhoz kerülnek. 

A békéscsabai képviselő-testület a határozati javaslatot 13 igen és két tartózkodás mellett hagyta jóvá a csütörtöki ülésen.

További programok »

FEL