Fellobbant a második gyertyaláng a városi adventi koszorún

2021. december 5. 17:47 | Erdei-Kovács Zsolt

Az esős, zegernye idő ellenére népes csapat gyűlt össze a békéscsabai főtéren. Az ok advent második vasárnapja, vagyis a második gyertya meggyújtása volt. Jó hír és nem csupán a gyerekeknek, hogy a rendezvényen a Mikulás is tiszteletét tette.

A város adventi koszorújának második gyertyáját Bacsa Vendel jegyző gyújtotta meg, aki a szimbolikus gesztust megelőzően készséggel állt rendelkezésre. Mint kérdésünkre elmondta, neki személyesen ez az időszak a legnagyobb ünnepet jelenti.

– Bár a keresztény év legnagyobb ünnepe a húsvét, azonban jómagam mégiscsak az adventet és a karácsonyt kedvelem a legjobban – ismertette, hozzátéve, akkor különösen szép az advent és a karácsony, ha fehér, ha havas, egyelőre erre még várni kell, legalábbis itt, a Dél-keleti országrészben.

 

 

– Az, hogy nincs hó, semmit sem von le az advent értékéből – tette hozzá, kiemelve, ez az időszak arra jó, hogy a rohanó világot elengedve magunk mellett egy kicsit behúzzuk a féket, hogy megnyugodjunk, hogy töltekezzünk. – Próbáljunk meg másokra is tekintettel lenni, s ezalatt nem feltétlenül az adományozást kell érteni. Egész évben lehet jótékonykodni, mivel rászorulók, elesettek mindig vannak. Inkább arra gondolok, hogy egy kicsit pihenjünk meg, csendesedjük el, forduljunk befelé és éljünk úgy, ahogyan egyébként az év 365 napján lehetne.

 

 

Az eseményen maga a Mikulás is tiszteletét tette. A hófehér szakállú, kedélyes, piros ruhás alak magyar, illetve autentikus békéscsabai hangja, Berta Jimmy elmondta, hogy számára is a várakozás a meghatározó élmény, családjával közösen készül a karácsonyra, már a fenyőfa is megvan. – Várakozunk. Várakozunk és reménykedünk, hogy egyszer talán szebb világ lesz – tette hozzá végül. 

A koszorú harmadik gyertyáját egy hét múlva Varga Tamás, sportért és kultúráért felelős alpolgármester gyújtja majd meg. A gyertyagyújtást Facebook-oldalunkon élőben közvetítettük!

Galéria

 

Az adventről szóló bizonyság itt olvasható!

További programok »

Itthon

FEL