Felkészültek a szervezők a békéscsabai tűzijátékra – Videóval

2017. augusztus 18. 20:00 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Már előkészítették a vasárnap esti, békéscsabai tűzijátékot a pirotechnikusok és a hatóságok közzétették, hogy augusztus 20-án mely útszakaszokat zárják le biztonsági okokból a belvárosban. Az időjárási előrejelzések ugyan nem ígérnek ideális körülményeket, de a szervezők azt ígérik, tájékoztatják majd az érdeklődőket arról, hogy megtartják-e a tűzijátékot vagy sem.

Péntek reggel kezdték el telepíteni a békéscsabai augusztus 20-i tűzijáték bombáit a szakképzet pirotechnikusok. Minden évben a Polgármesteri Hivatal hátsó udvarából lövik fel a rakétákat a nézők biztonsága érdekében. Nem csak a tűzijáték bombák telepítésénél, hanem a vasárnap esti tűzijáték fellövésénél is minden biztonsági előírást is figyelembe kell vennie a szakembereknek.

 

 

–Esőben, még egy áztató esőben is meg lehet ezt valósítani a tűzijátékot – persze ha az emberek kint maradnak megnézni. Ugyanakkor viharos szélben nem lehet tűzijátékot lőni, azért mert a tűzijáték bombákat elvihetni nagyon és lecsaphatja a szél. Úgyhogy 45, inkább 50 kilométer per órás szél fölött nem lehet tűzijátékot lőni - tájékoztatott Leskovicsné Tóth Mária, a Leskovics Pirotechnikai Kft. ügyvezetője.

Az időjárás előrejelzések szerint augusztus 20-ra Kelet-Magyarországot eléri egy hidegfront, amelynek köszönhetően változékony, esős idő lesz a térségben. Békéscsabán is ez okozhatja a legnagyobb változást. Amennyiben indokolt, akár el is halaszthatják a programokat, rendkívüli időjárási körülmények miatt pedig el is maradhat a vasárnap estére tervezett tűzijáték.

–A Csabagyöngye Kulturális Központ hivatalos közösségi oldalán, illetve a Csabagyöngye telefonszámán is lehet tájékozódni. Ezen túlmenően a helyi rádiók is folyamatosan információval fogják ellátni a lakosságot. Illetve azokat, akik már a helyszínen tartózkodnak a műsorközlők folyamatosan tájékoztatják a hangosbemondón a körülményekről és az eseményekről - hangsúlyozta Dr. Bacsa Vendel, Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának jegyzője.

A tűzijáték idejére egy kordont helyeznek el a Városháza épülete előtt is – a hatóságok kérik, hogy biztonsági okokból senki ne menjen a kordonon belülre, és fokozottan figyeljenek a gyermekeikre is. Ahogy arról korábban beszámoltunk forgalomkorlátozásra is kell számítani Békéscsaba belvárosában vasárnap 21 órától 21 óra 30 percig.

 

 

 

További programok »

Itthon

Együttműködés a zöld városokért

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetével közösen idén is elindította a Gazdálkodjunk okosan zöldfelületeinkkel! országos rendezvénysorozatot, melynek legutóbbi állomása Gyula volt. A roadshow a faiskolák, a zöldfelület-gazdálkodásban résztvevők és a települési önkormányzatok együttműködését is segíti.
2021. október 27. 17:18
FEL