Új helyszínről indul és látványosabb lesz idén a tűzijáték Békéscsabán

2018. augusztus 19. 10:43 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A hétvégén készítették elő a pirotechnikusok a hétfő esti, békéscsabai tűzijátékot. Idén új helyszínről lövik fel a rakétákat a szakemberek, akik szombat reggel kezdték el telepíteni a tölteteket a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ Szabadság téri épületének udvarába és tetejére.

 

 

A töltetek telepítésekor számos körülményre kell figyelniük a pirotechnikusoknak. Nem csak a tűzijáték bombák telepítésénél, hanem a hétfő esti tűzijáték fellövésénél is minden biztonsági előírást is figyelembe kell vennie a szakembereknek.

– Miután felszereltük, egy indítógép egy gombnyomással indítja a tűzijátékot. Ha bármi probléma lenne, meg is lehet állítani menet közben  – mondta el Verebiné Kakas Anikó.

A pirotechnikus hozzátette: a telepítés után a töltetek többrétegű védőfólia borítást kapnak, ami megakadályozza többek között azt, hogy egy eső következtében beázzanak a rakéták.

 

Mutatjuk ez előkészületeket:

 

[embed]https://www.facebook.com/behir.hu/videos/268295760656009/[/embed]

 

 

Szombaton kora délután kerültek a végleges helyükre a vetőcsövek, és a tűzijátéktöltetek.  Az, hogy a járási hivatal udvaráról és a családsegítő központ épületének tetejéről indítják a rakétákat,  lehetőséget nyújt arra, hogy Békéscsabán eddig még nem látott formákat és sorozatokat építsenek be a látványba – erről már Leskovicsné Tóth Mária beszélt.

– Vettünk egy különleges napraforgó alakú bombát, ami ha ideálisan fordul be, szép látvány lesz. Bízom benne, hogy tetszik majd a nézőknek. Van egy különleges gyűrűbombánk is, aminek a közepe egy gömbben rezeg, tehát a formákban is tudunk most már újat hozni - emelte ki Leskovicsné Tóth Mária, a tűzijátékot kivitelező cég ügyvezetője.

A Szabadság tér egyes szakaszait biztonsági okokból kordonnal zárják körül, a hatóságok kérik, hogy biztonsági okokból senki ne menjen az elzárt területen belülre, a gyermekekre pedig mindenki fokozottan ügyeljen.

 

 

További programok »

FEL