Aktívan él és szeret enni: Századik születésnapján köszöntötték Mándi Jánost

2019. május 10. 17:08 | Kovács Andrea

Pénteken ünnepelte századik születésnapját a békéscsabai Mándi János. Az 1919. május 10-én született férfi nagyon jó egészségnek örvend, önellátó és a szőlőt is ő metszi otthonában. János bácsit családja mellett a város jegyzője és a kerület önkormányzati képviselője is felköszöntötte.

 

 

Békéscsaba önkormányzata nevében dr. Bacsa Vendel jegyző és dr. Csicsely Ilona önkormányzati képviselő köszöntötték otthonában a századik születésnapját ünneplő Mándi Jánost. Az, hogy a városban a kilencven, kilencvenötödik születésnapján köszöntik az ünnepelteket, viszonylag gyakran előfordul,  sokan örvendeznek jó egészségnek, a száz éves köszöntés viszont nagyon ritka – mondta a jegyző.

Az, hogy János bácsi igazán jó erőben van, szellemileg is friss és fizikailag is aktív, különösen nagy öröm számunkra – tette hozzá Dr. Csicsely Ilona.

Mándi János dr. Bacsa Vendellel és dr. Csicsely Ilonával (fotó: Ujházi György)

 

 A 100. születésnapját ünneplő Mándi Jánosnak két gyermeke, négy unokája és két dédunokája van. Feleségét 26 éve veszítette el, azóta fiáékkal él Szepesi úti házában. Mint mondta, nagy szeretetben él családjával, nagyon szeret enni és naponta két kis pohár bort is megiszik.  Minden nap sétál és korán lefekszik.

További programok »

Itthon

FEL