A 100 éves Kalász Istvánt köszöntötték Békéscsabán - galériával

2023. május 20. 15:08 | Vincze Attila

Századik születésnapja alkalmából köszöntötte Békéscsaba önkormányzata Kalász Istvánt. A tótkomlósi származású szépkorút családja és barátai körben ünnepelték szombaton egy helyi étteremben.

A békéscsabai Panoráma étteremben egy ünnepi ebédre jött össze az éppen május 20-án a 100. életévét betöltő Kalász István és népes családja, hogy megünnepeljék a nem mindennapi eseményt. Az ünnepelt a behir.hu kérdésére elmondta, hogy ugyan nem ismeri a hosszú élet titkát, de sok mindent tett azért, hogy ilyen hosszú ideig egészségben maradhasson. Mint fogalmazott, gyerekkora óta nagyon sokat sportolt, egészen 86 éves koráig teniszezett, amíg elmondása szerint egyik nap el nem ájult a pályán, azóta viszont szerencsére jól van.

– Minden nap meg tudok borotválkozni, mintha harminc éves lennék, kinyitom a szoba ablakát és elkezdek tornázni, elvégzem azokat a gyakorlatokat, amelyeket ezelőtt 60 évvel kezdtem el – részletezte. 

Kalász Istvánt számos ismerős és családtag köszöntötte fel születésnapján, köztük Gyurkovics Zsuzsa, szintén tótkomlósi származású Jászai Mari-díjas színésznő, akivel évtizedek óta barátok. Békéscsaba önkormányzata részéről Bacsa Vendel jegyző virágot és ajándékot adott át a szépkorú számára. Egy kormányrendelet értelmében 90., 95. és a 100. életévüket betöltő személyek juttatásban, illetve köszöntésben részesülnek.

– A megemlékezés lényege tulajdonképpen az, hogy a miniszterelnök egy köszöntő oklevelet küld az ünnepelteknek, illetve a város önkormányzata képviselteti magát az ilyen születésnapokon. Mi egy oklevéllel kedveskedünk, valamint virággal és egy aprósággal, ami egy kicsit  emlékezteti őket majd erre az eseményre – magyarázta.

Bacsa Vendel hozzátette, hogy szerencsére nem ritka Békéscsabán, hogy szépkorúakat köszönthetnek, ami talán egy kicsit annak is köszönhető, hogy a városvezetés mindent megtesz annak érdekében, hogy az idősek jól érezzék magukat a városban.

 

Galéria

További programok »

FEL