Szeressük egymást! – üzeni a 100. születésnapját ünneplő Varga András

2022. szeptember 15. 17:30 | Hidvégi Dávid

Csütörtökön ünnepelte századik születésnapját a békéscsabai Varga András. Az 1922. szeptember 15-én született férfi nagyon jó egészségnek örvend, hiszen eddigi élete során elkerülték a betegségek. András bácsit családja mellett Szarvas Péter polgármester köszöntötte.

Csütörtökön kora délután Varga Andráshoz váratlan vendég toppant be, ugyanis Békéscsaba polgármestere köszöntötte 100. születésnapja alkalmából. A család természetesen készült az eseményre, hiszen tortával és süteményekkel várták a város és a sajtó képviselőit. Szarvas Péter egy virágcsokrot, majd Orbán Viktor miniszterelnök és a békéscsabai önkormányzat köszöntőjét adta át az idős férfinak, valamint néhány különleges desszerttel kedveskedett számára. A városvezető ezt követően kedélyes beszélgetést folytatott András bácsival, amelyben lányai is segítették. Szarvas Péter a kérdésünkre elmondta: az ilyen nagyszerű jubileumokat sohasem mulasztja el a városvezetés.

– Szeretettel jöttünk és azt tapasztaltuk, hogy Bandi bácsi változatlan egészségi állapotnak örvend százévesen. Amikor arról kérdeztük, hogy mi a hosszú élet titka, a szeretetről beszélt, egész életét végigkísérte ez a nagyszerű emberi érzés. A mai napig lányai, fiai, unokái és dédunokái körében érzi igazán jól magát – fogalmazott a polgármester.

 

(Fotó: Such Tamás)

 

Varga Andrásnak 8 gyermeke született, 18 unokája és 17 dédunokája van. Rádiósként részt vett a második világháborúban, amely során kis híján életét vesztette, majd túlélte a hadifogságot is. Élete során kőművesként dolgozott, mindig igyekezett mindenkin segíteni. Egészen 98 éves koráig aktív volt, az utóbbi két évben viszont már a család segítségére hagyatkozik. Most a legkisebb lányánál él, aki szeretettel ápolja. A házat 83 éves korában segített felépíteni, de még 88 évesen is segédkezett a kéményrakásban.

– Jó világ volt, de a mostani jobb. A szeretet hosszútűrő, kegyes. Szeressük és segítsük egymást, ne bántsuk! Ne legyen hiába az ittlétünk – üzeni Bandi bácsi.

 

Galéria

További programok »

Itthon

FEL