Fejlesztésekkel és jó eredményekkel teli évet zárt a csabai labdarúgó akadémia

2021. december 28. 11:58 | Hidvégi Dávid

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia 2021-ben is a korábban kitűzött stratégiai célkitűzés mentén haladt, amelynek egyik legfontosabb eleme az, hogy minél több játékost adjon a felnőtt csapatnak. A fő cél mellett a korosztályos bajnokságokban is jól teljesítettek az együttesek.

Az akadémia egyik fő célja, hogy minél több játékost adjon az NB II-es felnőtt csapatnak. Az együttesben jelenleg 25 százalék a saját nevelésű játékosok aránya, míg ez az arány bő 4 évvel ezelőtt 50 százalék körül mozgott. Ezzel szemben az NB III-as második csapatban szinte az összes játékos saját nevelésű. A klub másik célja, hogy folyamatosan fejlessze az infrastruktúrát, így idén újabb élőfüves pályát építettek, valamint bővítették a napelemparkot. 2021-ben a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásra érdemesnek ítélte azt a tervet, hogy csabai akadémiát egy fedett műfüves pályával bővítsék. A klub társasági adós forrásokból építené fel a létesítményt, így a 2022-es év egyik legnagyobb célja, hogy begyűjtse a szükséges forrásokat a projektre.

– Most már olyan sokan járnak edzésre a 4-es Honvéd utcai pályára, hogy egy kicsit zsúfolttá váltak az edzés környéki időpontok. Ezért fejlesztettük a megközelíthetőséget, így egy sorompós beléptető rendszert alakítottunk ki, és bővítettük a parkolóhelyek számát, illetve kerítést építettünk. Ezzel próbáltuk komfortosabbá tenni az akadémia megközelíthetőségét. Továbbá fedett kerékpártárolót biztosítunk a gyerekeknek – fogalmazott dr. Kovács Mihály, a Békéscsaba 1912 Előre SE elnöke. Hozzátette: az egyesület vásárolt egy újabb 18 fős buszt, illetve egy utánfutót, hogy a meccsekhez szükséges felszerelést is szállítani tudja.

Az MLSZ új határozata szerint az akadémiának ősz óta 8 főállású edzőt kell alkalmaznia, akik az iskolában edzéseket tartanak, besegítenek a testnevelés órákba és népszerűsítik a labdarúgást. A csabai egyesület jelenleg 20 óvodában, 4 általános iskolában van jelen.

 

Szépek az eredmények is

Az akadémia egyik legjobban teljesítő együttese az U15-ös korosztály, amely az idei szezonban még a regionális U15-ös bajnokság kiemelt keleti csoportjában szerepel.

Balog Zsolt csapata 13 lejátszott mérkőzés után 37 ponttal az első helyen áll. A csapat eddig még veretlen, mérlege 12 győzelem és 1 döntetlen. Az együttes célja, hogy feljusson az országos bajnokságba.

Az U16-os, U17-es és U19-es csapatok is jól szerepeltek a bajnokságaikban, hiszen az országos másodosztályban harcban álltak a feljutásért. Az U16-os együttes harmadik helyen végzett, így tavasszal magasabb szinten játszhat.

Az akadémián január 10-én, hétfőn kezdődik a felkészülés a tavaszi bajnoki folytatásra.

További programok »

FEL