„Fehéraranyat” nyertek a békéscsabai kick-boxosok

2021. szeptember 13. 12:10 | behir.hu

Beindult a magyar kick-box versenyrendszere is, hiszen szinte minden hétre esik egy-egy fontos verseny, amit a koronavírus miatt igen csak nélkülöznie kellett a magyar kick-box társadalomnak.

A múlt héten Szombathelyen a felnőttek light-contact és kick-light magyar bajnokságát rendezték meg, a mostani hétvégén pedig Csepelen volt az úgynevezett pointfighting és a ringes szabályrendszerek országos bajnoksága. A tét itt sem csak a bajnoki címek eldöntése volt, hanem ez tisztázta, ki indulhat az október végi, Olaszországban, Jesolo-ban megrendezésre kerülő felnőtt világbajnokságon – emlékeztet a behir.hu-hoz eljuttatott közleményében a Békés Megyei Harcművész Szövetség.

A hosszú kihagyás után itt is csak az indult, aki legalább halovány esélyt érzett a győzelemre. Ebben a sportágban ugyanis – több küzdősporthoz hasonlóan – aki vereséget szenved, az nem egyszerűen „kikap”, hanem fizikálisan is megérzi az ütések, rúgások súlyát. Ezt igazolta Mármarosi Patrik (Békéscsabai JALTE-Eneregy Gym) első mérkőzése Rehák Márk (Re-Gym) ellen.

 

Mármarosi Patrik a dobogó második fokán – forrás: Gregor László

Mármarosi Patrik a dobogó második fokán; díjátadó, Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szövetség elnöke – forrás: Gregor LászlóKettejük parádés, kőkemény ütközetéből a csabai fiú, Hricsovinyi Károly tanítványa került ki győztesen korábbi kézsérülése ellenére is, de Rehák Márk is bizonyította, hogy az alma nem esik messze a fájától, ugyanis Márk edzője édesapja, Rehák György, az egykori legendás thai-boksz harcos.) Ezek után némileg érthető, hogy a döntőben Mármarosi Patrik, ha nem is sokkal, de alul maradt a K-1 63,5 kg-os súlycsoport abszolút esélyese, a világ- és Európa-bajnok Habash Antoine (Halker-Király team) ellen. Hogy a verseny utáni regenerálódás hogyan sikerült, az a hét végi, budapesti kick-box világkupán megmutatkozik majd.

Point-fightingban a +94 kg-ban Opauszki Dávid (Békéscsabai JALTE-Debreczeni team) indult el, és ő is ezüstöt hozott haza. A döntőben a hosszú kezű és lábú Koknya Péterrel (Bp.Hunyadi János SE) nem boldogult, hiszen ebben a megállításos szabályrendszerben nagy előny a hosszú végtag, és nagyon sok mozgás és robbanékonyság kell ennek az ellensúlyozására, ami most nem volt meg Dávidban. Hátha a jövő évi Európa-bajnokságra készülésre ez is meglesz! Edzőjén, Debreczeni Dezsőn ez biztosan nem fog múlni.

A két felnőtt ezüst után a hét végi, budapesti Világkupa következik, amelyen számos – elsősorban utánpótlás korú - Békés megyei sportoló is elindul, remélhetőleg arany érmes esélyekkel!

További programok »

Sport

Jubileumi futballmeccs

A Békéscsabai Előre Spartacus SC meghívja Önöket a 40 éves országos serdülő bajnok és kupagyőztes, valamint a 39 éves országos serdülő bajnok csapat jubileumi találkozójára.
2024. július 14. 00:00
FEL