Fegyelem, tisztelet és hazaszeretet - honvédelmi tábort rendeztek Békés-Dánfokon

2023. július 21. 15:27 | Papp Ádám Sándor

A Magyar Honvédség 4. Területvédelmi Ezred 101-es Területvédelmi Zászlóalja idén harmadik alkalommal tartotta meg a honvédelem iránt érdeklődő 12 és 15 év közötti fiatalok számára szervezett nyári programjait. A Békés-Dánfoki Üdülőközpontban sport tematikájú honvédelmi gyermektábor zajlott a héten, a záró ünnepséget pénteken tartották.

24 iskoláskorú gyermek vett részt az egyhetes táborban, amelynek végén a szervezők a kiemelkedő teljesítményt és kiváló eredményt elért tanulókat külön elismerésben részesítették.

– Amit a legjobban meg kellett tanulni és azt hittem, hogy nekem megy, de rájöttem hogy nem, az a csapatmunka. Megtanultuk, hogy csapatként kell dolgoznunk, ha egyvalaki valamit elront, akkor mindenki bűnhődik. Mindenkit segíteni kell, ha valaki problémába ütközött, akkor bajtársiasan segítenünk kellett – fogalmazott Melkonyan Aram.

A jelentkezők a tábor ideje alatt air-soft lövészeten, katonai testnevelésen és szervezett sportprogramokon vehettek részt. Sánta Hunor táborvezető szerint a fiataloknak jót tesz, ha rendszert visznek a mindennapjaikba.

– Próbáljuk a gyerekeket egy kicsit bevezetni a honvédség világába, megmutatni nekik a honvédségi életet és mindennapokat. Ez egy jó lehetőség számukra, hogy rendszert vigyenek az életükbe, tiszteletet és fegyelmet tanuljanak – emelte ki.

A zászlóalj ebben az esztendőben összesen négy alkalommal szervez tábort gyermekeknek, a nyári utolsó programot a tervek szerint augusztus második hetében tartják meg.

További programok »

Itthon

Rétisas fiókákat gyűrűztek a Kis-Sárréten

Tíz rétisas-fióka lábára került jelölőgyűrű a közelmúltban a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén. Ebben a térségben első alkalommal került sor rétisasok gyűrűzésére.
10:22
FEL