Farkas József: Az a legfontosabb, hogy kitegyük a szívünket a pályára

2023. május 10. 13:21 | Kovács Dávid

Új vezetőedzővel vág neki a női kézilabda NB I-es szezon hajrájának a Békéscsabai Előre NKSE együttese: Farkas Józsefnek mindössze pár napja van arra, hogy felkészítse a csapatot a sereghajtó Érd elleni összecsapásra.

A Békéscsaba márciusban öt góllal legyőzte a NEKA együttesét és magabiztos előnyt épített ki a két kieső helyen lévő csapattal, legyőzöttjével és az Érddel szemben. Azt követően azonban a csabai gárda sorozatban hat vereséget szenvedett, olyan mérkőzéseken is, amelyeken előzetesen ponttal, pontokkal számoltak: ilyen volt a legutóbbi, Kisvárda elleni találkozó is.

Mint ahogy arról beszámoltunk: a 26-17-es vereséget követően a csabai klub és Papp Bálint vezetőedző közös megegyezéssel bontotta fel a szakember szerződését. Helyére az a Farkas József érkezett, aki korábban másodedzőként dolgozott az élvonalban Szegeden, Kecskeméten és Szombathelyen, az elmúlt idényben pedig a negyedik helyig vezette a másodosztályú bajnokságban az újonc algyői együttest.

– Váratlanul érkezett a megkeresés, az algyői felnőtt csapat mellett a Pick Szeged Kézilabda Akadémiánál is tevékenykedem, így ott is egyeztettem a klubvezetőkkel, hogy elvállalhatom-e ezt a felkérést. Úgy érzem, hogy felkészült szakember vagyok és ezért esett rám a választás – idézte fel az elmúlt napok történéseit a szakvezető.

 

Farkas József vázolja a szerdai edzés programját (Fotó: Vincze Attila)

Farkas József vázolja a szerdai edzés programját (Fotó: Vincze Attila)

 

Mint bevallotta: számára óriási megtiszteltetés, hogy egy NB I-es csapatnál is kipróbálhatja magát és mindenképpen szeretne segíteni a csabai egyesületnek, hogy elérje a célját és továbbra is az NB I-ben folytassa a küzdelmeket.

– Az egyértelmű, hogy a lányok elvégezték az éves munkát, fizikailag jó állapotban vannak. Azon kell dolgoznunk, hogy mentálisan is topon legyünk, a közelmúlt kudarcait gyorsan el kell felejteni és teljes erőbedobással kell készülni az Érd elleni összecsapásra. Mosolygósan fogadtak a lányok, mindenki belevetette magát a munkába, nagy a bizonyítási vágy bennük – fogalmazott Farkas József.

Három fordulóval a vége előtt a tabellán 12 ponttal álló Békéscsaba mögött 9 egységgel áll a NEKA, míg az Érd gyakorlatilag lehetetlen helyzetben, 6 ponttal áll a sereghajtó pozícióban.

– A legfontosabb az lesz, hogy kitegyük a szívünket a pályára és hatvan percig küzdjünk a győzelemért. Nagy szükség lesz a kiváló kapusteljesítményre és arra, hogy megállítsuk az érdiek kulcsembereit – emelte ki a vezetőedző.

Az Érd-Békéscsaba összecsapás szombaton 18 órától kezdődik az Érd Arénában.

 

Galéria

 

 

Így folytatják a csapatok

 

A kiesés ellen küzdő együttesek hátralévő mérkőzései:

Békéscsaba: Érd (idegenben), DVSC (otthon), Siófok (o)
NEKA: MTK (o), Mosonmagyaróvár (i), Budaörs (o)
Érd: Békéscsaba (o), Siófok (o), Vác (i)

 

A 24. forduló programja:
Május 13. (szombat)
14.00 FTC–Dunaújváros
18.00 Érd–Békéscsaba, Kisvárda–Debrecen, Siófok–Budaörs, Vác–Mosonmagyaróvár, NEKA-MTK
Május 14. (vasárnap)
18.00 Győr–Fehérvár

A tabella állása:
1. Győr 44 pont (23 mérkőzés) 2. FTC 40 (22) 3. Mosonmagyaróvár 32 (23) 4. DVSC 31 (22) 5. Vác 24 (23) 6. Siófok 24 (23) 7. MTK 21 (23) 8. Alba Fehérvár 21 (22) 9. DKKA 19 (23) 10. Kisvárda 18 (22) 11. Budaörs 17 (23) 12. Békéscsabai Előre NKSE 12 (23) 13. NEKA 9 (23) 14. Érd 6 (23)

További programok »

FEL