Papp Bálint: Nagyon jó egyveleget alkotnak a rutinosabb és a fiatal játékosok

2023. március 15. 12:58 | Kovács Dávid

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE a szombati, NEKA elleni sikerével fellépett a 10. helyre a női kézilabda NB I-ben. A csapat vezetőedzője szerint lassan beért az a munka, amit elvégeztek a játékosok és ez most már az eredményeken is megmutatkozik.

A csabaiak NEKA legyőzésével kilenc pontra távolodtak riválisuktól, a szintén kieső helyen álló Érdet pedig hat ponttal előzik meg. Az együttes jó sorozatot produkál, hiszen legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből négyet megnyert.

– Az volt a legfontosabb, hogy megszerezzük a két pontot és egy olyan mérkőzést tudjunk a magunk javára billenteni, ahol mi vagyunk az esélyesek. Ezzel januárban, az Érd ellen akadt problémánk, akkor nem sikerült nyerni, de azóta léptünk előre még egy lépcsőfokot és az esélyesség terhét is elviseltük – fogalmazott a csabaiak vezetőedzője az M4 Sport Kézilabda magazinjában.

Az együttes már hatodik sikerét aratta a bajnokságban, ráadásul úgy, hogy utolsó csapatként, december 17-én a Mosonmagyaróvár ellen szerezte meg az első győzelmét.

– Kimondottan rosszul indult az év, a sorsolásunk alapján már a szezon elején szerezhettünk volna pontokat, de akkor még nem volt kész a csapat erre, a felkészülésünk sem volt zökkenőmentes. Nem vettük még fel az NB I ritmusát, nem voltunk olyan tapasztaltak, hogy eredményesek legyünk. de szépen lassan beért az a munka, amit a lányok elvégeztek és kulcsfontosságú volt a Mosonmagyaróvár elleni siker – emelte ki Papp Bálint.

A szakvezető hozzátette: a tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is sportpszichológus is segíti a munkát, aki megtalálta a hangot a játékosokkal és az eredmények is ezt bizonyítják, ennek megfelelően dolgozunk tovább.

– Nagyon jó egyveleget alkotnak a rutinosabb és a fiatalabb játékosok, most már kezdünk csapatként működni. A szezon elején még mondtam is a lányoknak, hogy tavaly ez azért jobban működött, de a sikereknek köszönhetően egyre jobban összekovácsolódik a társaság. Kulcsszerepe van ebben természetesen a rutinos játékosoknak a pályán és a pályán kívül is – tette hozzá a vezetőedző.

A csapat két légiósa közül Marina Razum a kapuban segít, a jobbátlövő Marija Lanistanin pedig 123 góllal – holtversenyben a váci Kuczora Csengével – vezeti a góllövőlistát.

– Nagy szerepe van Marónak (Marija Lanistanin – a szerk.) a jó szereplésben, de mindig is azt hangsúlyoztam, hogy mi csak akkor lehetünk sikeresek, ha csapatként jól működünk. Most már a bal oldalon is eredményesek lenni támadásban, ez mindenképpen jó, megoszlanak a terhek. Giricz Laurának is fontos szerepe van ebben, csapatkaptányként, egy nagyon pozitív személyiség. Gyimesi Kitti pedig a védőfal közepén egy olyan védőpárt alkotnak, ami nagy erőt és stabilitást ad a csapatnak – részletezte a szakember.

A csabai együttes 12 ponttal a 10. helyen áll és hétvégén a 2023-as esztendőben szintén jól teljesítő MTK otthonában folytatja a bajnokságot.

 

További programok »

Sport

Győrött álltak helyt a békési kajakosok és kenusok

A hosszú hétvégén több mint kétezer versenyző evezett a rajthoz a Mosoni-Dunán. A pénteki, esősebb időjárás után szombaton és vasárnap már napsütéses időben mérhették össze tudásukat a felnőtt és ifjúsági versenyzők, valamint a serdülő, kölyök és gyermek korosztályokban indulók.
08:20
FEL