Falat bontottak a telefonokért

2016. január 8. 13:34 | Fekete Kata

Összesen 166 mobiltelefont tulajdonított el egy gyulai raktárból az a három férfi, akik ellen vádemelést javasol a rendőrség. Segítőjüket is elkapták. Egyikük ellen a belga hatóság is adott ki elfogatóparancsot emberölés és más bűncselekmények miatt.

 

Gyulán 2014. augusztusában betörtek egy elektronikai cikkeket forgalmazó cég telephelyén lévő raktárba. A tettesek a nyitva hagyott ablakon át bemásztak az épület mosdójába, majd kibontottak egy falat és 166, különböző márkájú mobiltelefont tulajdonítottak el. A rendőrök végül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható román állampolgárokat.

A három férfi ellen előbb országos körözését adtak ki, később európai elfogatóparancsot. Miután ez megtörtént, az egyik gyanúsítottat a román rendőrség Romániában elfogta. A 35 éves M. Florin Claudiut már a belga hatóságok is keresték emberölés, súlyos testi sértés és fegyveres rablás miatt. A férft a román hatóság átadta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságnak és előzetes letartóztatásba került. Egyik társát, a 43 éves magyar-román kettős állampolgár C. Ioant 2015. július 21-én fogták el a rendőrök a méhkeréki közúti határátkelőhelyen. A harmadik férfit, a 33 éves szintén román állampolgárságú Sz. Róbertet 2015. szeptember 21-én Békéscsabán, a Gyulai úton fogták el a rendőrök. Jelenleg mindhárman előzetes letartóztatásban vannak.

A nyomozás során egy negyedik román állampolgárt is elfogtak és gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök. A rendelkezésre álló adatok alapján a 30 éves V. Kristian vette rá M. Florin Claudiut, C. Ioant és Sz. Róbertet arra, hogy törjenek be a raktárba és lopjanak onnan mobiltelefonokat. A gyanú szerint V. Kristian mutatta meg nekik, hogy hol található a raktár, hol vannak az épületen biztonsági kamerák és gondoskodott arról is, hogy az épület mosdójának ablaka nyitva maradjon. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást ma lezárta az ügyet és a büntetőeljárás iratait a négy román állampolgár ellen vádemelési javaslattal küldte el a Gyulai Járási Ügyészségre.

Forrás: police.hu

FEL