Fákat döntött és gallyakat tört a vihar Békéscsabán

2019. július 28. 17:37 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Borsónyi jéggel és viharos széllel érkezett a felhőszakadás Békéscsabára. Számos helyen karvastagságú gallyakat tört le a fákról, de volt, hogy tövestől döntött ki fenyőfát a 15 perces intenzív felhőszakadás.

Rövid időn belül több mint hetven helyszínre riasztották a térség tűzoltóit. Nagy erővel csapott le a vihar vasárnap délután Békéscsaba térségére, a tűzoltókat húsz percen belül több mint hetven helyszínre riasztották, többségében kidőlt fákhoz, leszakadt faágakhoz, elöntött pincehelyiségekhez és megdőlt villanyoszlopokhoz – írja a katasztrofavedelem.hu.

Fotó: Fazekas Róbert

Fotó: Fazekas Róbert

Békéscsabán a Gyulai úti körforgalomnál a szél kidöntött egy villanyoszlopot és a vezetékek az úttestre zuhantak, a katasztófavédelem munkatársai jelenleg is végzik a műszaki mentést.

Több mint 70 helyszínen dolgoznak a tűzoltók a vihar után Fotó: Kovács Dénes

Több mint 70 helyszínen dolgoznak a tűzoltók a vihar után Fotó: Kovács Dénes

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadta a narancs sárga, azaz másodfokú riasztást Békés megye területére is. Az előrejelzések alapján felhőszakadással érkeznek a zivatarok.

Hétfő reggelig dél, délkelet felől több hullámban számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Holnap a nap első felében még többfelé lehet villámtevékenység az országban - kevésbé szervezett csapadékgócokból -, majd később fokozatosan csökken a csapadékhajlam.

A zivatarok legjellemzőbb kísérőjelensége a felhőszakadás lesz, hétfő reggelig néhol 50 mm-t meghaladó csapadék is lezúdulhat rövid idő alatt, de erős vagy viharos széllökés (ált. 50-70, ma néhol 70-80 km/h) és jégeső (ma néhol akár >2-4 cm) is előfordulhat környezetükben – írja a met.hu.

 

Galéria

További programok »

Békéscsaba

Közös kerékpározással hívták fel a figyelmet a biztonságos közlekedésre

Az Autómentes Nap délutánján több, mint száz kerékpáros hívta fel a figyelmet a biztonságos és környezetbarát közlekedési formára. Békéscsaba önkormányzata a Fenntartható Térségért Alapítvánnyal együttműködve azzal a céllal szervezett motorokkal biztosított felvonulást, hogy népszerűsítse a kerékpározást.
2019. szeptember 22. 19:05
FEL