Ezúttal egy hízott sertést terítettek le a judo hazai legjobbjai

2018. február 11. 12:47 | Zsíros András

Hagyományőrző disznóvágáson látta vendégül a sportág hazai legjobbjait a békéscsabai Kano Judo SE. A CsabaParkban megtartott gasztronómiai rendezvényen a jövő reménységei mellett a közelmúlt legnagyobb sikereit elért sportolói is részt vettek.

Ezúttal egy hízott sertés volt az ellenfél, akit le kellett teríteni. A hamisítatlan csabai disznótoros összehozta a judosokat. A személyes találkozásnak fontos szerepet tulajdonítanak a sportolók. Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó szerint sokat számít, hogy a fiatalok élőben lássák a példaképeket.

A vendéglátók a kötetlen programmal – amit hasonló módon már két éve is megszerveztek – a sportágat szeretnék népszerűsíteni Békéscsabán, illetve a megyében. Gyáni János, a BM Kano Judo Sportegyesület vezetőedzője úgy látja, jól működik a cselgáncs megszerettetése a fiatalokkal.

A hazai szövetség elnöke szerint egyenesen világelső a magyar judo az iskolai sportban. Dr. Tóth László elmondta, 313 iskolában sikerült az elmúlt években a judo-t elindítani. Hozzátette, ez világviszonylatban az első, amire nagyon büszkék. Felidézte, hogy a folyamat éppen ezen a környéken, Gyulán és Békéscsabán vette kezdetét.

A szakember úgy látja, a békéscsabai klubnak minden esélye megvan arra, hogy teljesüljön az álma, és egy olimpiai bajnokot neveljen.

 

 

FEL