Hatszoros országos bajnok lett a csabai Sóczó Rebeka

2021. október 19. 16:09 | behir.hu

A hétvégén megrendezett U23-as korosztály országos bajnokságán több Békés megyei siker született.

A Békés Megyei Kano Judo Sportegyesület versenyzői ismét érmekkel tértek haza. Hétvégén megrendezett U23 korosztály országos bajnokságának a ceglédi Ungvári Miklós Judoközpont adott otthont, ahol harmincöt egyesület százötvenkét judokája lépett tatamira – tájékoztatta hírportálunkat az egyesület, amelynek színeiben -70kg-ban Sóczó Rebeka és Fehér Dóra indult.

Sóczó Rebeka junior Héraklész válogatottként állt szőnyegre és a tőle megszokott, határozott küzdelmi stílussal szinte uralkodott ellenfelein. Első mérkőzésén másodpercek alatt ippon értékű akciót hajtott végre vetélytársán, ezzel bekerült az elődöntőbe – itt Rebeka bizonyult jobbnak. Az aranyéremért folytatott küzdelemben a csapattársát első körben legyőző BHSE-s szintén válogatott versenytársával találta szemben magát, a mérkőzést végig Rebeka irányította, majd két wazari értékű dobással lett az aranyérem tulajdonosa. A csabai versenyző ezzel az eredménnyel összesítve hat bajnoki cím tulajdonosa lett.

Fehér Dóra a beszámoló szerint térdsérüléssel küszködve indult el a versenyen. Első mérkőzésén a későbbi ezüstérmes ellen, kiegyenlített küzdelem után vereséget szenvedett, így vigaszágon folytatta a versenyt. A visszamérkőzés során magabiztos és technikás küzdelmet folytatott, végül ippont érő horog technikával legyőzte ellenfelét, így bronzéremért küzdhetett meg. Az elődöntőben Rebekától vereséget szenvedő válogatottal mérkőztek meg az éremért, amelyből Dóra ipponnal került ki győztesen, így felállhatott csapattársa mellé a dobogóra.

A férfiak +100 kg-os mezőnyében két ifjúsági korosztályú Gyáni-tanítvány mérettette meg magát az idősebbek között. Bozó Bence ötödik helyen végzett, míg csapattársa, Kara Bence vállsérülése miatt visszalépésre kényszerült, így pontszerző hetedik helyen zárt.

"A két 70 kg-os lányom nagyszerű versenyzést folytatott ma. Rebeka vállműtét után tért vissza, így is válogatotthoz méltóan söpört végig a mezőnyön. Dóra jelenleg is térdsérüléssel küszködik, de elindult a versenyen és érmet hozott, ami fantasztikus. Mindketten legyőzték az eddigi „mumust”, ez is bizonyítja, hogy jó úton haladunk és megfelelő edzésmunkát folytatunk. A két Bence edzésként indult a versenyen, még csak első éves ifik, nem volt nagy elvárásom feléjük. Büszke vagyok a versenyzőimre, így haladunk tovább előre”- nyilatkozta Gyáni János vezetőedző.

Az U23 országos bajnokság összesített egyesületi rangsorán a BM Kano Judo SE 35 egyesületből az előkelő hetedik helyen zárt.

További programok »

Küzdősportok

A Világjátékok után az olimpiára is esélyes a kick-box

A kick-box is azon kilenc sportág között van, amelyek még pályázhatnak a 2028-as, Los Angeles-i ötkarikás játékokon való részvételre. Az amerikai eredetű modern küzdősport júliusban, az egyesült államokbeli Birminghamben szerepelt először a Világjátékok műsorán, és Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke szerint az ottani sikeres bemutatkozás nagyot lendített a sportág olimpiai reményein is – adta hírül az MKBSZ.
2022. augusztus 10. 06:21
FEL